30/03/2022 – Β. Κικίλιας σε Ισραηλινό ομόλογο του: Η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωτοβουλία συνεργασίας μεσογειακών χωρών στον Τουρισμό

30/03/2022 – Β. Κικίλιας σε Ισραηλινό ομόλογο του: Η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωτοβουλία συνεργασίας μεσογειακών χωρών στον Τουρισμό


30/03/2022 – Β. Κικίλιας σε Ισραηλινό ομόλογο του: Η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωτοβουλία συνεργασίας μεσογειακών χωρών στον Τουρισμό

Με τη συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yoel Razvozov, ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στο Ισραήλ.

 

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα του θαλάσσιου Τουρισμού. Ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για περιφερειακή συνεργασία στον Τουρισμό μεταξύ των μεσογειακών χωρών, με τον κ. Razvozov να τονίζει ότι το Ισραήλ υποστηρίζει την ελληνική πρωτοβουλία.

 

Επισημαίνεται ότι σήμερα το πρωί ο κ. Κικίλιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Razvozov και του εξέφρασε τον αποτροπιασμό και τα συλλυπητήριά του για το θάνατο πολιτών από τη χθεσινοβραδινή επίθεση ενόπλου σε προάστιο του Τελ Αβίβ.

 

Στο περιθώριο της ΙΜΤΜ 2022, ο Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με στελέχη της ισραηλινής τουριστικής αγοράς, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και tour operators, μεταξύ των οποίων με τον CEO της El Al Avigal Soreq, με τον CEO της Arkia Israel Airlines Gadi Tepper, με τον CEO και τον VP Sales and Marketing του ταξιδιωτικού οργανισμού Flying Carpet, Eyal Kashdan και Oren Cohen Meguri.

 

Στις συναντήσεις του κ. Κικίλια με τα ανώτατα στελέχη των δύο μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών του Ισραήλ, El Al και Arkia, συμφωνήθηκε η αύξηση των πτήσεων προς ελληνικούς προορισμούς για το 2022, ενώ η Arkia ανακοίνωσε την προσθήκη της πτήσης προς Βόλο στα δρομολόγιά της.

 

Στο επίκεντρο όλων των συναντήσεων του Υπουργού Τουρισμού, βρέθηκαν δράσεις μέσω των οποίων στοχεύεται η περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ, όπως η ανάδειξη περιοχών που έχουν ιστορική σημασία για τους Ισραηλινούς – ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη που μπορεί να αποτελέσει προορισμό-κόμβο για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα, η προώθηση της κρουαζιέρας, καθώς και η επιμήκυνση του χρόνου διαμονής των Ισραηλινών επισκεπτών στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (ιατρικός, γαστρονομικός και χειμερινός τουρισμός).

 

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στο Ισραήλ, ο Υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνεντεύξεις σε 5 ισραηλινά ΜΜΕ, στις οποίες απηύθυνε κάλεσμα στους Ισραηλινούς να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και στην περίοδο των διακοπών τους για το Εβραϊκό νέο έτος (μέσα Σεπτεμβρίου-μέσα Οκτωβρίου).

 

Ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε επίσης σειρά σημαντικών επαφών με Ισραηλινούς επενδυτές, στις οποίες διαπίστωσε το ισχυρό ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα. Όπως διαπιστώθηκε, στην κορυφή του ενδιαφέροντος των επενδυτών παραμένει η Αθήνα, καθώς και λιγότερο γνωστοί προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα.