30/08/2017: Η Ελλάδα, παγκόσμιος προορισμός το 2018 στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά- Ανακοινώθηκε επισήμως η κορυφαία διοργάνωση του ASTA Destination Εxpo στην Αθήνα τον Απρίλιο 2018

30/08/2017: Η Ελλάδα, παγκόσμιος προορισμός το 2018 στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά- Ανακοινώθηκε επισήμως η κορυφαία διοργάνωση του ASTA Destination Εxpo στην Αθήνα τον Απρίλιο 2018


30/08/2017: Η Ελλάδα, παγκόσμιος προορισμός το 2018 στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά- Ανακοινώθηκε επισήμως η κορυφαία διοργάνωση του ASTA Destination Εxpo στην Αθήνα τον Απρίλιο 2018

H Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια στο ετήσιο συνέδριο των Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων.

 

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια της Αμερικανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων ΑSTA στο ετήσιο συνέδριο της ASTA στο Σαν Ντιέγκo της Καλιφόρνια, προσκάλεσε τα 1000 περίπου μέλη της Ένωσης, να συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση Destination Expo που ανακοινώθηκε και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018.

 

Η επιλογή της Ελλάδας για την κορυφαία αυτή διοργάνωση εξασφαλίστηκε σε πρόσφατη συνάντηση και συμφωνία της κας Κουντουρά με τον Αντιπρόεδρο της ASTA κ. Bob Duglin.

 

Συνιστά τεράστια προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά για το 2018 και τα επόμενα χρόνια.

 

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ομιλήτρια στο συνέδριο ASTA Global Convention 2017, στο Σαν Ντιέγκο

 

Τα μέλη της ASTA θα έχουν τη δυνατότητα να εξειδικευτούν στην πώληση και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και να προχωρήσουν σε νέες συνεργασίες με τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Στην ομιλία της, η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της ASTA για μία επιτυχημένη διοργάνωση στην Αθήνα.

 

Παρουσίασε τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα ως ελκυστικός προορισμός όλο το χρόνο για το αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό, μέσα από την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών και νέων εμπειριών στο θεματικό τουρισμό.

 

Οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες ανταποκρίθηκαν θερμά στην αναγγελία της διοργάνωσης και ήδη έχουν ξεκινήσει τις εγγραφές τους για το Destination Expo στην Αθήνα.

 

Στις τοποθετήσεις τους στο συνέδριο, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα και οι προκρατήσεις για το 2018 καταγράφουν θεαματική άνοδο.

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, προβλήθηκε βίντεο του ΕΟΤ, που παρουσιάζει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό 365 ημερών.

 

Στην επίσημη τελετή λήξης του Συνεδρίου της ASTA, που ολοκληρώθηκε με τον αγώνα baseball μεταξύ των San Diego Padres και San Francisco Giants, η κα Κουντουρά κλήθηκε να ρίξει την τιμητική εναρκτήρια βολή στο στάδιο.

 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κώστας Τσέγας συναντήθηκαν με τη διοίκηση της ASTA, τον Πρόεδρο & CEO κ. Zane Kerby και τον Αντιπρόεδρο κ. Bob Duglin, με τους οποίους συζήτησαν εκτενώς το σχεδιασμό εν όψει της διοργάνωσης στην Αθήνα.

 

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον Πρόεδρο & CEO, Zane Kerby, ( στο κέντρο) τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Carnival Corporation & plc, Arnold Donald (αριστερά) και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κώστα Τσέγα (δεξιά)

 

Επίσης συναντήθηκαν  με τους επικεφαλής κορυφαίων διεθνών ομίλων κρουαζιέρας, μεταξύ αυτών τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Carnival Corporation & plc κ. Arnold Donald και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Crystal Cruises κα Eddie Rodriguez, οι οποίοι τόνισαν τη δυναμική ζήτηση για την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Εξέφρασαν την υποστήριξη τους για τους ελληνικούς προορισμούς και αναφέρθηκαν στις θετικές προοπτικές για την ενίσχυση της ελληνικής κρουαζιέρας το 2018 και για τα επόμενα χρόνια.

 

Η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε Αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών στο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel Age West για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, στην ενημερωτική ιστοσελίδα για την τουριστική βιομηχανία Travel Pulse και στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.