Ά. Γκερέκου: Η Ελευσίνα αποτελεί σύμβολο παγκόσμιου, αειφόρου πολιτιστικού προορισμού

Ά. Γκερέκου: Η Ελευσίνα αποτελεί σύμβολο παγκόσμιου, αειφόρου πολιτιστικού προορισμού


Ά. Γκερέκου: Η Ελευσίνα αποτελεί σύμβολο παγκόσμιου, αειφόρου πολιτιστικού προορισμού

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ στην παρουσίαση του προγράμματος για την «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

«Το κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης “2023 Ελευσίς – Μυστήρια Μετάβασης” είναι εξαιρετικά εμπνευσμένο και γοητευτικό για τον σύγχρονο, συνειδητοποιημένο και ανήσυχο επισκέπτη, που τόσο αγαπά και αναζητά τα “μυστήρια”».

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, χαιρετίζοντας χθες τη διεθνή συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του προγράμματος για τη διοργάνωση «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», που αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου, απευθύνει χαιρετισμό κατά την παρουσίαση του προγράμματος για τη διοργάνωση «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η κορυφαία αυτή διοργάνωση προσφέρει την ευκαιρία «τα αρχαία μάρμαρα της Ελευσίνας, που συνυπάρχουν πλέον με τη σκουριά βυθισμένων πλοίων και τις βιομηχανικές υψικαμίνους, να γίνουν τα σύμβολα ενός παγκόσμιου, αειφόρου πολιτιστικού προορισμού, η τραυματισμένη από την εκβιομηχάνιση γη της Ελευσίνας με το ιερό στάρι της Δήμητρας να γίνει το έμβλημα για όλο τον ελληνικό γαστρονομικό πλούτο και ο “διάλογος” ανάμεσα στον Αισχύλο της Ελευσίνας και τον Ευριπίδη της Σαλαμίνας να αναδείξει τη Δυτική Αττική σε τόπο μύησης στο αρχαίο θέατρο και πόλο έλξης φιλότεχνων επισκεπτών από όλο τον κόσμο».

Ο ΕΟΤ σταθερός αρωγός στην προβολή του θεσμού

Με την ευκαιρία αυτή, η κα Γκερέκου υπενθύμισε πως ο ΕΟΤ έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τον φορέα της διοργάνωσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής για ανάδειξη βιώσιμων, πολιτιστικών προορισμών στη χώρα, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στη δημιουργία της Θαλάσσιας Ιεράς Οδού, που θα συνδέει τον Πειραιά με την Ελευσίνα, ως ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλλει στη συνολική ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής.

Τέλος, επανέλαβε ότι ο ΕΟΤ, ως η εθνική πύλη προβολής της χώρας, θα είναι σταθερός αρωγός στην προβολή όλων των εκδηλώσεων και ερευνητικών-εκαπιδευτικών δράσεων του θεσμού, μέσω των ψηφιακών μέσων που διαθέτει, των 17 γραφείων του στο εξωτερικό και της συμμετοχής του σε διεθνείς εκθέσεις.

Η κα Γκερέκου με τον Γενικό Καλλιτεχνικό Διευθυντή της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», Μ. Μαρμαρινό.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, η Πρόεδρος του ΔΣ της οργανωτικής επιτροπής, Δέσποινα Γερουλάνου, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Νανά Σπυροπούλου.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», Μιχαήλ Μαρμαρινός.