Fam Trip EOT: Η Τουρκία επιλέγει φέτος Σαμοθράκη για διακοπές

Fam Trip EOT: Η Τουρκία επιλέγει φέτος Σαμοθράκη για διακοπές


Fam Trip EOT: Η Τουρκία επιλέγει φέτος Σαμοθράκη για διακοπές

Στο ιερό των Μεγάλων Θεών

 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τουριστικής αγοράς της Τουρκίας αλλά και του τουρκικού Τύπου βρέθηκε η Σαμοθράκη, μετά το ταξίδι εξοικείωσης που οργάνωσε η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Τουρκίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σαμοθράκης από 14 Ιουνίου έως τις 16 Ιουνίου 2023. Στο ταξίδι συμμετείχαν τρία μέλη της TÜRSAB (Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων), τρεις influencers και δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι περιέγραψαν τις εντυπώσεις τους με πολύ θετικά σχόλια αλλά και με εμφανή την πρόθεση άμεσης δημιουργίας πακέτων προσφορών για τους τούρκους τουρίστες.

 

Οι συμμετέχοντες στο ταξίδι ήταν:

 

Τρεις τουριστικοί πράκτορες: Egemen Aydın/ SOU’RAN Turizm Seyahat Acentası, İsmail Yar/ Xmax Turizm , Erdinç Nişikli/Nişikli Turizm

 

Τρεις influencers: Serkan Ennaç,Kubilay Sakarya,Fulya Sezen και

 

Δύο δημοσιογράφοι: Rana Korgül και Senem Bal Ay/ Editor in Chief at Tempo Travel

 

Η Σαμοθράκη, είναι πολύ κοντινός προορισμός στην Τουρκία, αν και όχι ιδιαιτέρως γνωστός. Το ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε με στόχο την προβολή νέων προορισμών στην τουρκική τουριστική αγορά, και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον ΕΟΤ καθώς η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Τουρκίας κα Δήμητρα Μπάμπαλη εξασφάλισε τη μεταφορά των συμμετεχόντων στο ταξίδι με όχημα που διέθεσε η TÜRSAB, ενώ οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, η διαμονή, η διατροφή, καθώς και οι ξεναγήσεις καλύφθηκαν από τον Δήμο Σαμοθράκης.

 

Το ειδικό πρόγραμμα που κατάρτισε ο Δήμος Σαμοθράκης, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. περιελάμβανε ξεναγήσεις για τη γνωριμία με την ιστορία, τις παραδόσεις, τα τοπικά προϊόντα και το μοναδικό φυσικό κάλος της Σαμοθράκης.

 

Ανακαλύπτοντας την φύση της Σαμοθράκης

 

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Σαμοθράκης, στη Γριά Βάθρα (σ.σ. βάθρες ονομάζονται οι φυσικές πισίνες που δημιουργούνται από καταρράκτες), στη Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης “Φονιάς” (σ.σ. από τις “Βάθρες του Φονιά”), ενώ οργανώθηκε και ο γύρος του νησιού με σκάφος και με μία στάση στην παραλία Παχιά Άμμος.

 

Προσφορά δώρου από τον Πρόεδρο της TÜRSAB TRAKYA κ. Egemen Aydin στο δήμαρχο Σαμοθράκης κ Νικόλαο Γαλατούμο

 

Οι φιλοξενούμενοι μας επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο της Σαμοθράκης, στη Χώρα, και έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Νικόλαο Γαλατούμο, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Σαμοθράκης κ. Γιάννη Γλήνια και τοπικούς φορείς.

 

Το ταξίδι εξοικείωσης έτυχε ευρείας διαδικτυακής κάλυψης από τον τουρκικό τύπο που ασχολείται με θέματα τουρισμού ενώ αναμένονται και δύο ακόμη άρθρα στα περιοδικά Hello! και Tempo Travel.

 

Ενδεικτικά σχόλια από τα δημοσιεύματα

 

“Γνωρίσαμε πλήρως το νησί της Σαμοθράκης, το περιηγηθήκαμε. Δεν αρκεστήκαμε σε αυτό, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε τον γύρο του νησιού με σκάφος. Δοκιμάσαμε νόστιμα φαγητά και πήραμε πληροφορίες για τα ξενοδοχεία και για τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

 

Ως TÜRSAB Trakya BTK, στόχος μας σε αυτή τη διοργάνωση, η οποία σχεδιάστηκε με το Γραφείο Τουρισμού του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ήταν να δημιουργήσουμε νέους προορισμούς για τον κλάδο μας και να αυξήσουμε την ποικιλομορφία των περιηγήσεων, παρουσιάζοντας τη Σαμοθράκη στα μέλη μας που είναι επαγγελματίες του τουρισμού. Νομίζω ότι πετύχαμε αυτόν τον στόχο. Το νησί της Σαμοθράκης είναι ένας πολύ κοντινός προορισμός ειδικά για την περιοχή της Θράκης (Trakya). Μετά από ένα ταξίδι περίπου δύο ωρών, προσεγγίζουμε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και από εκεί παίρνουμε το πλοίο και φθάνουμε στη Σαμοθράκη μετά από δύο ώρες. Βρήκαμε τις τιμές αρκετά λογικές, τόσο όσον αφορά τη διαμονή όσο και το φαγητό και τα ποτά. Το συντομότερο δυνατό, θα ξεκινήσουμε τις εκδρομές μας στη Σαμοθράκη μαζί με τα περιφερειακά μας γραφεία και θα την εντάξουμε στις προσφορές των εκδρομών μας”.

 

Οι σχετικοί σύνδεσμοι, με αναφορά στο ταξίδι εξοικείωσης στη Σαμοθράκη:

 

https://www.baskan59.com/2023/06/tursab-trakya-btk-samothraki-semadirek-adasina-fam-trip-duzenledi/

 

https://www.corluyorum.com/haber/tursab/tursab-trakya-btk-samothraki-semadirek-adasina-fam-trip-duzenledi/

 

https://www.turizmaktuel.com/haber/tursab-tan-yunanistan-in-semadirek-adasi-na-bilgilendirme-toplantisi

 

https://www.tursab.org.tr/haberler/trakya-bolge-temsil-kurulumuz-yunanistanin-samothraki-adasina-bilgilendirme-gezisi-duzenledi

 

https://www.tourmag.com.tr/samothraki-adasina-bilgilendirme-gezisi-duzenledi/

 

https://www.turizmnews.com/tursab-tan-samothraki-adasina-gezi/29322/

 

https://www.edirneninsesi.com.tr/tursab-dan-samothraki-adasina-info-gezisi/27853/?fbclid=IwAR2mzYdvWqCLFF7xV4OHQwM3BDC5MzdcKHnJ2F0Zh8Qg1ADKBV8XuBstv9c

 

https://www.turizmguncel.com/haber/tursab-trakya-btkdan-samothraki-adasina-inceleme-gezisi

 

https://www.turizmajansi.com/haber/turk-acentalar-icin-samothraki-adasina-bilgilendirme-gezisi-h61458

 

https://youtu.be/OXpH5xS8XOI