Ά. Γκερέκου: Χρειαζόμαστε yachting 365 ημερών εμπλουτισμένο με αυθεντικές εμπειρίες -Χαιρετισμός της Προέδρου του ΕΟΤ στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting

Ά. Γκερέκου: Χρειαζόμαστε yachting 365 ημερών εμπλουτισμένο με αυθεντικές εμπειρίες -Χαιρετισμός της Προέδρου του ΕΟΤ στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting


Ά. Γκερέκου: Χρειαζόμαστε yachting 365 ημερών εμπλουτισμένο με αυθεντικές εμπειρίες -Χαιρετισμός της Προέδρου του ΕΟΤ στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting

Στη σημαντική συμβολή του yachting για τη θεαματική ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2022, αλλά και στην ανάγκη επανατοποθέτησης (repositioning) της εγχώριας αγοράς του θαλάσσιου τουρισμού, εστίασε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, στο χαιρετισμό της κατά την έναρξη των εργασιών του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Yachting 2023.

Όπως ανέφερε, ο κλάδος θα πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση που έχει διαμορφώσει και η εθνική στρατηγική μάρκετινγκ για το brand Ελλάδα, με την ενίσχυση του μοντέλου «ήλιος και θάλασσα», αλλά και την παράλληλη δυναμική επανατοποθέτηση της χώρας ως top of mind, βιώσιμου προορισμού, που προσφέρει πλήθος αυθεντικών εμπειριών 365 μέρες το χρόνο. «Από το παραδοσιακό, εποχικό “ήλιος και θάλασσα” θα πρέπει πλέον να περάσουμε στο yachting των 365 ημερών, καθώς έχουμε τον ήλιο, το κλίμα και τον άνεμο με το πλευρό μας, τα ιστιοφόρα και τα καταμαράν ταξιδεύουν από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο και οι λαοί του Βορρά αγαπούν τον ελληνικό χειμώνα». είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εμπλουτίσουμε το μοντέλο αυτό με τις πολύ-θεματικές, αυθεντικές εμπειρίες, όπως την ανάδειξη των παρθένων, παράκτιων και νησιωτικών προορισμών και τον αυθεντικό τρόπο ζωής των μικρών τοπικών κοινωνιών, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, τις εμπειρίες ευεξίας. Το luxury και η ιδιωτικότητα είναι το ζητούμενο για όσους επιλέγουν το yachting για τις διακοπές τους, όμως το “live like a local” ισχύει εν μέρει και για αυτούς».

Ο ρόλος του ΕΟΤ

Η κα Γκερέκου επισήμανε ότι ο ΕΟΤ στέκεται σταθερός αρωγός του ελληνικού yachting, μέσα από τις δράσεις των 17 γραφείων του στο εξωτερικό, τη συμμετοχή του σε διεθνείς εκθέσεις, τη διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης και τις διεθνείς καμπάνιες που προβάλουν πλέον τη χώρα 12 μήνες το χρόνο. Επίσης, αναφερόμενη στις μεγάλες αγορές για την Ελλάδα, σημείωσε το άνοιγμα του γραφείου του οργανισμού στην Μαδρίτη, που στοχεύει στις ισπανόφωνες χώρες, και τη σημασία του υπό σύσταση γραφείου του στην Αυστραλία, μια αγορά που αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στον κλάδο.

Τέλος, στάθηκε στην αναγκαιότητα σύνδεσης του yachting με την έννοια της βιωσιμότητας (green yachting), λέγοντας πως «σε επίπεδο marketing θα μπορούσαμε να έχουμε συμμετοχή των ταξιδιωτών σε δράσεις με οικολογικό θαλάσσιο χαρακτήρα και γνωριμία τους με τα “πράσινα” και “έξυπνα” νησιά της χώρας».

Και κατέληξε: «Η Ελλάδα του yachting, η Ελλάδα της θάλασσας δεν μπορεί να λείπει από την Ελλάδα της βιωσιμότητας».

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 17 και αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων υπουργείων και θεσμικών φορέων της ναυτιλίας και του τουρισμού, επιχειρηματιών του κλάδου και πανεπιστημιακών καθηγητών.