Ά. Γκερέκου από Πιερία: Πρόταση για διεθνές συνέδριο προβολής του Ολύμπου ως αειφόρου προορισμού

Ά. Γκερέκου από Πιερία: Πρόταση για διεθνές συνέδριο προβολής του Ολύμπου ως αειφόρου προορισμού


Ά. Γκερέκου από Πιερία: Πρόταση για διεθνές συνέδριο προβολής του Ολύμπου ως αειφόρου προορισμού

Τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου επιστημών και τεχνών, με τη στήριξη του ΕΟΤ και σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, για την προβολή και προώθηση στη διεθνή τουριστική αγορά του Ολύμπου και της ευρύτερης παραολύμπιας περιοχής ως πρότυπου και αειφόρου προορισμού, πρότεινε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, κατά την επίσκεψή της στην Πιερία στις 19 και 20 Νοεμβρίου.

 

Η κα Γκερέκου επισκέφθηκε την περιοχή ως συνέχεια του εκεί ταξιδιού της τον προηγούμενο Μάιο και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη εργασίας με θέμα «Τουριστική ανάδειξη και προβολή της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου», που διοργανώθηκε στις 19 Νοεμβρίου από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ).

 

 Κατά την επίσκεψή της στην Πιερία, η κα Γκερέκου συμμετείχε σε ευρεία συνάντηση εργασίας με τους τοπικούς φορείς για την τουριστική ανάδειξη και προβολή της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου.

 

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Μητροπολίτης, Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ, Γιώργος Καραλής, ενώ συμμετείχαν επίσης η Υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελος Γερολόλιος, εκπρόσωπος του βουλευτή Σπύρου Κουλκουδίνα, η εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Δημήτρης Αηδόνης και τα μέλη του ΔΣ του ΠΟΤΑΠ, Νίκος Λαλούμης, Στέλιος Ούζας και Βασίλης Δήμου.

 

Νέα συνάντηση για την προώθηση του Ολύμπου στον ΕΟΤ

 

Σε συνέχεια της πρότασης της κας Γκερέκου, που έγινε ομόφωνα δεκτή, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση το προσεχές διάστημα νέας συνάντησης όλων των συμμετεχόντων στα γραφεία του ΕΟΤ, παρουσία του ΓΓ του οργανισμού, Δημήτρη Φραγκάκη αλλά και εκπροσώπων της περιοχής της Λάρισας, όπου επίσης ανήκει γεωγραφικά τμήμα του Ολύμπου.

 

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ στο βήμα της εκδήλωσης της Σχολής Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης «Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη».

 

Ακόμα, κατά την παραμονή της στην Πιερία, η κα Γκερέκου είχε συνάντηση στο δημαρχείο Δίου-Ολύμπου με τον Δήμαρχο Ευ. Γερολόλιο και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Τουρισμού, Σοφία Ζουρζούρα, επισκέφθηκε τα γραφεία του Φεστιβάλ Ολύμπου, όπου με τον Πρόεδρο του οργανισμού, Γρηγόρη Παπαχρήστο, εξέτασαν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ ξεναγήθηκε και σε σημαντικά θρησκευτικά μνημεία του Ολύμπου, μεταξύ των οποίων το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω που ανακαινίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Τέλος, στις 20 Νοεμβρίου ήταν κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με θέμα «Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη».