O ΕΟΤ και η Mastercard για τρίτη χρονιά, προβάλλουν τον Ελληνικό Τουρισμό σε διεθνείς αγορές

O ΕΟΤ και η Mastercard για τρίτη χρονιά, προβάλλουν τον Ελληνικό Τουρισμό σε διεθνείς αγορές


O ΕΟΤ και η Mastercard για τρίτη χρονιά, προβάλλουν τον Ελληνικό Τουρισμό σε διεθνείς αγορές

Η νέα κοινή καμπάνια προωθεί τη χώρα μας, ως βιώσιμο προορισμό διακοπών, στις αγορές
της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου

 

Αθήνα, 30 Μαΐου 2024 – Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Mastercard, συνεχίζουν δυναμικά τη συνεργασία τους για την προώθηση της Ελλάδας με μία νέα, κοινή καμπάνια επικοινωνίας, με βασικό στόχο την ανάδειξη της χώρας ως προορισμού βιώσιμου τουρισμού και ιδανικής επιλογής για διακοπές. Στοχεύοντας στις αγορές της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, η νέα καμπάνια αναδεικνύει επί τέσσερις μήνες το ελληνικό τουριστικό προϊόν, μεταξύ των ταξιδιωτών από τις συγκεκριμένες χώρες.

 

Κεντρικό όχημα της καμπάνιας αποτελεί η ιστοσελίδα sustainability.visitgreece.gr μέσα από την οποία οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν, να φροντίσουν, αλλά και να διαφυλάξουν τις κρυμμένες ομορφιές της Ελλάδας, έχοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μία σειρά από ανεκτίμητες εμπειρίες, ειδικά διαμορφωμένες αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών Mastercard®.

 

Για τον σκοπό αυτό, ο ΕΟΤ και η Mastercard δημιούργησαν δέκα βιώσιμες εμπειρίες που εκτείνονται από την Αθήνα μέχρι τους Παξούς, και από τα Τρίκαλα μέχρι την Αστυπάλαια και την Τήλο. Οι εμπειρίες αυτές καλούν τους επισκέπτες, να ανακαλύψουν τον πλούσιο βυθό των ελληνικών νησιών, να μυηθούν στη τοπική γαστρονομία, να γνωρίσουν τις παραδόσεις, την κουλτούρα και την ιστορία μέσω της τέχνης και να έρθουν κοντά στην ελληνική ύπαιθρο μέσω δραστηριοτήτων όπως η ποδηλασία, η πεζοπορία και το καγιάκ.

 

H καμπάνια αξιοποίησε σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την προώθηση εμπειριών και τουριστικών δραστηριοτήτων μέσω επιλεγμένων καναλιών, όπως Display, Video, Google Search, Native Ads και κοινωνικά δίκτυα, διασφαλίζοντας έτσι την ευρεία και στοχευμένη προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου και παράλληλα βιώσιμου τουριστικού προορισμού.

 

 

O Δημήτρης Φραγκάκης ,Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, δήλωσε: «Εξελίσσουμε την στρατηγική συνεργασία μας με την Mastercard με την κοινή μας καμπάνια να επικεντρώνεται στις εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης μας στην Ελλάδα. Στον ΕΟΤ είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές βιωσιμότητας ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού διεθνώς. Σε αυτή την προσπάθεια η Mastercard είναι πολύτιμος αρωγός γι’ αυτό κι ευχαριστώ τα στελέχη της για την εμπιστοσύνη και την καλή συνεργασία».

 

Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Η υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού παραμένει για εμάς στρατηγική προτεραιότητα, για την οποία εργαζόμαστε με συνέπεια εδώ και αρκετά χρόνια. Είμαστε υπερήφανοι που η συνεργασία μας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού συνεχίζει να εξελίσσεται, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε στο σχεδιασμό εμπειριών που θα προσθέσουν αξία στις διακοπές των επισκεπτών μας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον στόχο της κοινής μας καμπάνιας».

 

Σχετικά με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού

 

Με ιστορία που μετράει σχεδόν έναν αιώνα, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έχει αποδείξει τον σημαντικό του ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση της χώρας ως κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό. Με άλλα λόγια, μεταμορφώνουμε τους μοναδικούς προορισμούς, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της χώρας σε εξαιρετικές εμπειρίες για τους επισκέπτες με σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό σχεδιάζουμε και εκπληρώνουμε ένα ευρύ φάσμα προωθητικών ενεργειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεργαζόμαστε στενά με άλλους φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς, με σκοπό να ενδυναμωθεί το προφίλ της χώρας στην παγκόσμια αγορά. Από την ίδρυσή του, ο ΕΟΤ ως ΝΠΔΔ υπό την εποπτεία σήμερα του Υπουργείου Τουρισμού, έχει αναλάβει την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Με βασική αποστολή την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού, εγχώρια και διεθνώς, υλοποιεί την τουριστική πολιτική που χαράσσει το Υπουργείο και ενισχύει την εικόνα της χώρας διεθνώς. Συνδεθείτε μαζί μας: www.gnto.gov.gr 0r  και www.visitgreece.gr  |LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/greek-national-tourism-organization

 

Σχετικά με την Mastercard

 

Η Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των πληρωμών. Αποστολή μας είναι η ενδυνάμωση και διασύνδεση της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, χωρίς αποκλεισμούς, προς όφελος όλων, με μεθόδους που κάνουν τις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές πιο ασφαλείς, εύκολες και προσβάσιμες. Χρησιμοποιώντας ασφαλή δεδομένα και δίκτυα, λειτουργώντας με συνεργασίες και πάθος, τα προϊόντα και οι λύσεις μας υποστηρίζουν τους ιδιώτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην μέγιστη αξιοποίηση της δυναμικής τους. Το ήθος μας, διαμορφώνει την κουλτούρα μας καθώς και όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε εντός και εκτός της εταιρείας, με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Μέσα από τη λειτουργία ενός δικτύου επεξεργασίας συναλλαγών σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, δημιουργούμε έναν βιώσιμο κόσμο, που προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές δυνατότητες ανεκτίμητης αξίας. Συνδεθείτε μαζί μας για να μάθετε ακόμα περισσότερα για την καινοτομία και το αποτύπωμά μας: www.mastercard.com| Twitter:@MastercardNews| Instagram:@MastercardGR|

Facebook: MastercardGreece |LinkedIn:linkedin.com/company/mastercard