Ο ΕΟΤ στηρίζει με υπερηφάνεια το Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ

Ο ΕΟΤ στηρίζει με υπερηφάνεια το Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ


Ο ΕΟΤ στηρίζει με υπερηφάνεια το Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ

 

Αρχίζει σήμερα το Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ και αρωγός της προσπάθειας της ΕΟΚ και της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ είναι ο ΕΟΤ.

 

Το τουρνουά πραγματοποιείται  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) με τη συμμετοχή της ελληνικής εθνικής ομάδας και στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024. Αναμένεται να συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον τόσο τηλεοπτικά, όσο και με φυσική παρουσία. Για το σκοπό αυτό ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού είναι επίσημος institutional partner και στηρίζει έμπρακτα την μεγάλη προσπάθεια της Εθνικής μας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε: «Το Προολυμπιακό Τουρνουά είναι μία διεθνής αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου, που προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων φιλάθλων, αναδεικνύει το ελληνικό τουριστικό προϊόν και προβάλλει το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας στο εξωτερικό. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής της διοργάνωσης, στηρίζοντας και την Εθνική Ομάδα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι».

 

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν κορυφαία αστέρια του αθλήματος, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Σλοβένος Luca Doncic, ο Κarl Anthony Towns από την Δομινικανή  Δημοκρατία κ.ά., ενώ αναμένεται να το παρακολουθήσουν ο Πρόεδρος της Παγκόσμας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), Saud Ali Al Thani, ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA Europe) Jose Garbajosa και άλλοι αξιωματούχοι.

 

Πέραν της Ελλάδας, στο τουρνουά λαμβάνουν μέρος οι ομάδες της Αιγύπτου, της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Νέας Ζηλανδίας.