01/02/2017: Συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού «Boot 2017» στο Ντίσελντορφ

01/02/2017: Συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού «Boot 2017» στο Ντίσελντορφ


01/02/2017: Συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού «Boot 2017» στο Ντίσελντορφ

 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού «Boot 2017» στο Ντίσελντορφ (21-29/1/2017), η οποία έχει καθιερωθεί ως η σημαντικότερη στο είδος της. Το 80 τ.μ. περίπτερο του ΕΟΤ, που ήταν διακοσμημένο με μαγευτικά τοπία από δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς της Ελλάδας, απέσπασε κολακευτικά σχόλια και προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και επαγγελματιών του κλάδου, που έλαβαν πληροφορίες και πλούσιο ενημερωτικό και οπτικοακουστικό υλικό για τις ποικίλες μορφές του θαλάσσιου τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα. 
 
Η δυναμική επιστροφή του ΕΟΤ στην πολυσήμαντη αυτή διεθνή έκθεση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική επικοινωνία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, η οποία αποσκοπεί στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα του θαλάσσιου τουρισμού.
 
 
Το περίπτερο επισκέφθηκε ο Έλληνας Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ, κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος αντάλλαξε απόψεις με εκπροσώπους του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας για επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο διευθυντής της «Boot 2017» κ. Πέτρος Μιχελιδάκης τόνισε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της φετινής διοργάνωσης, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «Την “Boot” επισκέπτονται αθλητές θαλασσίων σπορ από κάθε γωνιά του κόσμου. Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες δηλώνουν δυναμικά το παρόν τους στην έκθεση. Οι εκθέτες μας χαίρουν υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας και χαρακτηρίζουν την έκθεση ως τη σημαντικότερη του είδους». 
 
 
Σημειώνεται ότι στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 1.800 εκθέτες από 70 χώρες, ενώ 242.000 επισκέπτες (επαγγελματίες και κοινό) είχαν την ευκαιρία μέσα από 17 θεματικές αίθουσες να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς διακοπών, καθώς και για τις νεότερες τάσεις στα θαλάσσια σπορ και ιδιαίτερα στον καταδυτικό τουρισμό.