01/03/2019: Νέα άνοδος στις αφίξεις Δανών τουριστών το 2019 – Συμμετοχή του ΕΟΤ στην Έκθεση FERIE FOR ALLE 2019 της Δανίας

01/03/2019: Νέα άνοδος στις αφίξεις Δανών τουριστών το 2019 – Συμμετοχή του ΕΟΤ στην Έκθεση FERIE FOR ALLE 2019 της Δανίας


01/03/2019: Νέα άνοδος στις αφίξεις Δανών τουριστών το 2019 – Συμμετοχή του ΕΟΤ στην Έκθεση FERIE FOR ALLE 2019 της Δανίας

Ακόμα μεγαλύτερη άνοδο για το 2019 στις τουριστικές ροές από τη Δανία προς την Ελλάδα, μετά την περσινή αύξηση κατά 7,2% στις αεροπορικές αφίξεις που ξεπέρασαν τις 477.000, προβλέπουν οι κυριότεροι T.Os της Δανίας, οι οποίοι διακινούν τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών προς τη χώρα μας.

 

Άποψη του ελληνικού περιπτέρου στην Έκθεση FERIE FOR ALLE 2019 της Δανίας

 

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στην Έκθεση FERIE FOR ALLE 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο MCH (Messecenter Herning)  στο Χέρνιγκ της Δανίας από τις 22 έως και τις 24 Φεβρουαρίου 2019. Στην Έκθεση, στην οποία έλαβαν μέρος 1.131 εκθέτες, ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 60 τ.μ. και συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κρήτης και Αττικής, καθώς και ξενοδοχειακή μονάδα από το Τολό της Αργολίδας.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς

 

Κατά τη διάρκεια της FERIE FOR ALLE 2019, ο Αν. Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας κος Παύλος Μούρμας είχε κατ’ ιδίαν επαφές με στελέχη των Τ.Οs Eliza was here και Primo Tours, ο οποίος εκπροσωπεί επίσης τον SUNCHARTER & ÅRHUS CHARTER, στις οποίες εξετάστηκαν για πρώτη φορά θέματα συνδιαφήμισης και κοινών προωθητικών δράσεων. Επίσης, συναντήθηκε με τον εκδότη του περιοδικού του αεροδρομίου Billund της Δανίας «Check in Billund» και με τους ιδιοκτήτες του έγκριτου τουριστικού περιοδικού «Vagabond», με τους οποίους συμφωνήθηκε τόσο η διοργάνωση press trip στην Ελλάδα τον Μάιο 2019 όσο και η δωρεάν συμμετοχή του ΕΟΤ στην ιδιαίτερα επιτυχημένη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Active Travel 2019, που διοργανώνει φέτος το περιοδικό για δεύτερη χρονιά από τις 9 έως τις 10 Μαρτίου 2019 στην Κοπεγχάγη.

 

Από αριστερά: η κα Τάμυ Αλεξάνδρου από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ, η κα Μαρία Μανδρέκα από την Κεντρική Υπηρεσία του. ΕΟΤ και ο Αν. Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικών Χωρών κος Παύλος Μούρμας.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες της Έκθεσης έδειξαν υψηλό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς ιδίως της ενδοχώρας, καθώς η προτίμηση των Δανών τουριστών για εναλλακτικές μορφές τουρισμού με την αναζήτηση πραγματικών εμπειριών και αυθεντικής επαφής με τους κατοίκους αποτελεί πλέον μια πολύ ισχυρή τάση στις επιλογές τους.