01/07/2016: Βράβευση του εικαστικού Νίκου Φλώρου στη Ρωσία

01/07/2016: Βράβευση του εικαστικού Νίκου Φλώρου στη Ρωσία


01/07/2016: Βράβευση του εικαστικού Νίκου Φλώρου στη Ρωσία

Εγκαινιάστηκε στις 8 Ιουνίου στο Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη, όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της πόλης, η εικαστική έκθεση «Imperial Russia» («Αυτοκρατορική Ρωσία») του ιδιαίτερα γνωστού και αγαπητού στο ρωσικό κοινό Έλληνα καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου. Κατά τα εγκαίνια, όπου μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Πάνος Μπεγλίτης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου Δημήτρης Δημητρίου, ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ στη Ρωσία Ηλίας Τσόνας, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου, μέλη του τοπικού κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων και του Επιμελητηρίου της Αγίας Πετρούπολης, στον Έλληνα καλλιτέχνη απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο για τη συμβολή του στη σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών από τον διευθυντή του συγκροτήματος του Κρατικού Μουσείου του Αγίου Ισαάκ, Νικολάι Μπούροφ, ενώ η εκδήλωση καλύφθηκε από τα σημαντικότερα ομοσπονδιακά ΜΜΕ της χώρας.

 

Φωτό: Ο Νίκος Φλώρος μπροστά σε δύο από τα έργα του, που περιλαμβάνονται στην έκθεση «Imperial Russia».

 

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας παρέθεσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης gala cocktail προς τιμήν του καλλιτέχνη, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής κυβέρνησης, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κ.ά.

 

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου, περιλαμβάνει πορτρέτα του Νικόλαου Β’, της Τσαρίνας Αλεξάνδρας Φιόντοροβνα και των πέντε παιδιών τους, καθώς και επτά γλυπτά εμπνευσμένα από τα περίφημα αυγά Φαμπερζέ. Όλα είναι κατασκευασμένα με τη χαρακτηριστική τεχνική του Ν. Φλώρου, αυτή του μεταλλικού μωσαϊκού με τη χρήση αλουμινίου και γυαλιού.

 

Φωτό: Στιγμιότυπο από το gala cocktail, που παρέθεσε το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας προς τιμήν του καλλιτέχνη αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης.

 

Σημειώνεται τέλος ότι η έκθεση τελεί, επίσης, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, της UNESCO-Hellas και της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης, ενώ υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ίδρυμα George Best Costacos.

 

Φωτό: Διαφημιστικό banner του ΕΟΤ στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη, όπου πραγματοποιείται η έκθεση του Ν. Φλώρου.