01/10/2018: Στήριξη του ΕΟΤ σε σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις

01/10/2018: Στήριξη του ΕΟΤ σε σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις


01/10/2018: Στήριξη του ΕΟΤ σε σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις

Υλοποιώντας την στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά για προβολή των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η χώρα στη διάρκεια όλου του έτους με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου «365 μέρες το χρόνο», ο ΕΟΤ έθεσε υπό την αιγίδα του και υποστηρίζει ενεργά σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο σε διάφορα σημεία της χώρας.

 

 

Συγκεκριμένα, από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου ο Δήμος Θήρας και ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) διοργανώνουν για 4η χρονιά στα επιβλητικά και φημισμένα τοπία του νησιού το «Santorini Experience». Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης (1.5 μιλίου) από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών, καθώς και ποικίλες διαδρομές τρεξίματος (5 χλμ., 10 χλμ. και 15 χλμ.) στο εντυπωσιακό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με θέα την Καλντέρα.

 

 

Εξάλλου, στο διάστημα 12-14 Οκτωβρίου στο Costa Navarino (Μεσσηνία) θα πραγματοποιηθεί η 6η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Navarino Challenge». Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης περισσότεροι από 2.000 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές θα συμμετάσχουν σε αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης ενός μιλίου στον όρμο του Ναυαρίνου, όρθιας σανιδοκωπηλασίας (SUP) στο λιμάνι της Πύλου και τρεξίματος σε διαδρομές των 5χλμ., 10 χλμ. και 21,1 χλμ. (ημιμαραθώνιος). Πρόκειται για μια αθλητική εκδήλωση που προωθεί το Ολυμπιακό πνεύμα και το «Ευ Αγωνίζεσθαι», ενισχύοντας παράλληλα το μήνυμα της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας, μέσω της άσκησης και της μεσογειακής διατροφής.

 

 

Τέλος, ο ΕΟΤ στηρίζει τον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται στις 13 Οκτωβρίου από τον Μορφωτικό Εκδρομικό Αθλητικό Σύλλογο «Τρίτων» της πόλης με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση, που θεωρείται ως η σημαντικότερη του είδους της σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνει επίσης Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ., ενώ στον αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος εκτός από ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών και κορυφαίοι πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.