01/12/2017: Η Ελληνική γαστρονομία στο κέντρο των Βρυξέλλών

01/12/2017: Η Ελληνική γαστρονομία στο κέντρο των Βρυξέλλών


01/12/2017: Η Ελληνική γαστρονομία στο κέντρο των Βρυξέλλών

Ένα γευστικό «ταξίδι» στην πλούσια Ελληνική γαστρονομία θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι κάτοικοι και επισκέπτες των Βρυξελλών επισκεφτούν την Schuman Square στο κέντρο της Βελγικής πρωτεύουσας, στις 6 Δεκεμβρίου. Το γραφείο ΕΟΤ Κάτω χωρών σε συνεργασία με την εθελοντική κίνηση πολιτών «Discovering Network absl» που ενεργοποιείται μέσω της πρωτοβουλίας «Discovering Greek products in Belgium», εκπροσωπούν την Ελλάδα στην εκδήλωση «Rond Point Schuman Lights UP», με στόχο την προώθηση της Ελλάδας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού.

 

Πρόκειται για μια ακόμα στοχευμένη δράση του ΕΟΤ με στόχο την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο,τόσο στο βελγικό κοινό όσο και στα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχουν την έδρα τους στο πιο εμβληματικό κεντρικό σημείο των Βρυξελλών.

 

Μελέτες έχουν καταδείξει ότι οι Βέλγοι συνηθίζουν να συνδέουν τις γευστικές εμπειρίες με την επιλογή του προορισμού διακοπών και τα ελληνικά προϊόντα, η γαστρονομία και η διατροφή αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης δυνητικών τουριστών υψηλής εισοδηματικής τάξης.

 

Στην ίδια εκδήλωση η χώρα συμμετείχε και το 2016 με μεγάλη επιτυχία, αφού το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν πάνω από 1000 άτομα, εκ των οποίων πολλοί ήταν εργαζόμενοι στα Ευρωπαϊκά Όργανα, σε διπλωματικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις.