02/03/2018: Με την αιγίδα ΕΟΤ το 13ο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων «ATHENS ANIMFEST 2018»

02/03/2018: Με την αιγίδα ΕΟΤ το 13ο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων «ATHENS ANIMFEST 2018»


02/03/2018: Με την αιγίδα ΕΟΤ το 13ο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων «ATHENS ANIMFEST 2018»

Με την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί το επετειακό 13ο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων «Athens Animfest 2018» που θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου στην Αθήνα. Πρόκειται για Διεθνές Φεστιβάλ και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο δίκτυο φεστιβάλ που διενεργεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων («Εuropean Art Animation Center»). Οι προβολές και εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν σε 12 διαφορετικούς χώρους, μεταξύ των οποίων στην Κινηματoγραφική Λέσχη Βριλησσίων, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» και στον κινηματογράφο «Δαναός».

 

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων που θα υποδεχθεί πάνω από 350 ταινίες animation μικρού μήκους από 52 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για τους απανταχού animators. Η εξωστρέφεια της δράσης φαίνεται και στο γεγονός ότι οι ιστοχώροι του Εuropean Art Animation Center για το 2016 και 2017 είχαν πάνω από 150.000 επισκέψεις εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές προέρχονταν από χώρες του εξωτερικού.

 

Με πολύπλευρες, συμμετοχικές και με διεθνούς χαρακτήρα δράσεις, το Φεστιβάλ απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά δημιουργών που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και κομίζουν στην τέχνη τους τα επιτεύγματα των νέων ψηφιακών μέσων και τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο. Ταυτόχρονα λειτουργεί ως βιωματικό σχολείο τεχνών και φόρουμ νέων δημιουργών.

 

Το «ATHENS ANIMFEST» για φέτος έχει επιλέξει να διαγωνιστούν οι καλύτερες ταινίες πρόσφατης παραγωγής από τον χώρο του animation. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για το μεγάλο βραβείο «Αθηνά» και άλλες διακρίσεις που συνοδεύονται από τον ψηφιακό «Κότινο», το κλαδί ελιάς, σύμβολο της ηθικής επιβράβευσης της προσπάθειας των νικητών.

 

Τιμώμενος καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης είναι ο Ισραηλινός Rony Oren, animator και καθηγητής στη Bezalel Academy of Art & Design της Ιερουσαλήμ, που θα παρουσιάσει τη δουλειά του στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας και στην Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων.

 

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Φεστιβάλ: https://athensanimfest.eu/2018/gr/press-release/