02/05/2019: ΕΟΤ – Δυναμική παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στο γαλλικό δίκτυο France 2

02/05/2019: ΕΟΤ – Δυναμική παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στο γαλλικό δίκτυο France 2


02/05/2019: ΕΟΤ – Δυναμική παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στο γαλλικό δίκτυο France 2

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι (press trip) στη Θεσσαλονίκη της δημοσιογραφικής αποστολής από την τηλεοπτική εκπομπή «C’est au Programme» του δικτύου France 2, που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας από τις 23 έως τις 26 Απριλίου με την υποστήριξη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η δράση αυτή εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά, που υλοποιεί διεθνώς ο ΕΟΤ, για διαρκή ενίσχυση του τουρισμού πόλεων (city break), στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και «Τουρισμό 365 μέρες το χρόνο».

 

Από την επίσκεψη των Γάλλων δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη. Διακρίνονται, από αριστερά, ο εικονολήπτης Vincent May και ο παρουσιαστής Christophe Jicquel.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, ο διακεκριμένος τηλεοπτικός συντάκτης κος Christophe Jicquel και ο εικονολήπτης κος Vincent May, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας κα Δήμητρα Βοζίκη, ξεναγήθηκαν στην Νέα Παραλία και στην Άνω Πόλη, στις βυζαντινές εκκλησίες της πόλης, στις αγορές Καπάνι και Άθωνος αλλά και στο Μουσείο Φωτογραφίας όπου μεταξύ άλλων ενημερώθηκαν για το MOMus τον νέο μητροπολιτικό οργανισμό μουσείων εικαστικών τεχνών της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τη ρεμπέτικη μουσική και να γευτούν τοπικές νοστιμιές μεταξύ των οποίων και τη διάσημη μπουγάτσα. Μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού, ο κος Jicquel δήλωσε ενθουσιασμένος από την ενέργεια και τη δυναμική της πόλης, αλλά και από το πλούσιο πολυπολιτισμικό παρελθόν της.

 

Μπροστά στις «Ομπρέλες» του Ν. Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Από αριστερά, ο εικονολήπτης Vincent May, ο παρουσιαστής Christophe Jicquel, ο αρχιτέκτονας Bernard Cuomo, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας Δήμητρα Βοζίκη και ο αρχιτέκτονας Μάκης Νικηφορίδης.

 

 

Σημειώνεται ότι το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 είναι ένα από τα δημοφιλέστερα στη Γαλλία, ενώ το καθημερινό τηλεοπτικό μαγκαζίνο «C'est au Programme» έχει μέση ημερήσια τηλεθέαση 800.000 άτομα. Το ρεπορτάζ αναμένεται να προβληθεί τον ερχόμενο Ιούνιο και κατόπιν θα παραμείνει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του καναλιού.