02/09/2019: ΕΟΤ: Διαδραστική παρουσίαση της Χαλκιδικής στην Ολλανδία – Συνεχίζονται οι δράσεις του Οργανισμού για τη στήριξη του προορισμού

02/09/2019: ΕΟΤ: Διαδραστική παρουσίαση της Χαλκιδικής στην Ολλανδία – Συνεχίζονται οι δράσεις του Οργανισμού για τη στήριξη του προορισμού


02/09/2019: ΕΟΤ: Διαδραστική παρουσίαση της Χαλκιδικής στην Ολλανδία – Συνεχίζονται οι δράσεις του Οργανισμού για τη στήριξη του προορισμού

Καινοτόμα interactive παρουσίαση του ποικιλόμορφου τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής σε Ολλανδούς τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους ολλανδικών ΜΜΕ και influencers, διοργάνωσε στις 29 Αυγούστου στην πόλη Almere της Ολλανδίας η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προβολής Χαλκιδικής. Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια ανάλογων πρόσφατων ενεργειών του ΕΟΤ και εντάσσεται στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπουργείου Τουρισμού για τη στήριξη της Χαλκιδικής ως τουριστικού προορισμού μετά την κακοκαιρία που την έπληξε τον περασμένο Ιούλιο.

 

Ομαδική φωτογραφία των συμμετεχόντων στη διαδραστική παρουσίαση της Χαλκιδικής, που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προβολής Χαλκιδικής στην πόλη Almere της Ολλανδίας.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας από τους τοπικούς επαγγελματίες, μέσω skype συνδέσεων, για τις εναλλακτικές δράσεις που προσφέρει η περιοχή. Στην παρουσίαση δόθηκε έμφαση στα 50 μοναδικά πλεονεκτήματα (Unique Selling Points – USP) του προορισμού, όπως είναι οι καταδύσεις, το καγιάκ και η γιόγκα, οι πολιτιστικές διαδρομές στο πάρκο του Αριστοτέλη, η ιστιοπλοΐα στη μαρίνα της Νικίτης, ο γύρος του νησιού της Αμμουλιανής, η πεζοπορία στο Πόρτο Κουφό, το jeep safari στην Κασσάνδρα, μαγειρικά workshop κ.ά. Οι παραβρισκόμενοι συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών και θεσμικών φορέων της Χαλκιδικής και με τη βοήθεια της τεχνολογίας περιηγήθηκαν σε πολιτιστικούς χώρους, αμπελώνες, παραδοσιακούς οικισμούς ή ακόμη και μέσα στη θάλασσα για να παρακολουθήσουν scuba diving.

 

Στιγμιότυπο από την ζωντανή σύνδεση με τον κ. Κώστα Κατσιούλη από την Στρατώνη Χαλκιδικής, που αναφέρθηκε στις δυνατότητες για scuba diving στην περιοχή.

 

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την καινοτομία και την αμεσότητα της παρουσίασης, ενώ οι influencers πραγματοποίησαν άμεσες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευράς της, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών διένειμε ηλεκτρονικά στο δίκτυο των επαφών της όλο το σχετικό υλικό, ενώ η προϊσταμένη της Υπηρεσίας, κα Ελένη Σκαρβέλη, τόνισε: «Την καλοκαιρινή περίοδο του 2019, η Χαλκιδική ξεχώρισε στην ολλανδική αγορά ως ο πρώτος προορισμός σε αύξηση των κρατήσεων, δίνοντας το έναυσμα στην επαγγελματική αγορά και στους εκπροσώπους των media να γνωρίσουν καλύτερα τον προορισμό και να ανταποκριθούν θετικά στην καινοτόμα βιωματική δράση της Υπηρεσίας μας για την προβολή της Χαλκιδικής με σύγχρονους όρους επικοινωνίας.»

 

Το ένθερμο κοινό των Ολλανδών τουριστικών πρακτόρων και των εκπροσώπων των ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της διαδραστικής παρουσίασης της Χαλκιδικής.

 

Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2020 η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών και ο Οργανισμός Προβολής Χαλκιδικής προγραμματίζουν την υλοποίηση  fam trip στην Χαλκιδική, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι συμμετέχοντες στην παρουσίαση, ενώ σχεδιάζονται τρία ακόμα ομαδικά οργανωμένα ταξίδια με Ολλανδούς T.Οs.