02/11/2017: Αιγίδα ΕΟΤ στο 3ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πιστοποιημένων Μονοπατιών

02/11/2017: Αιγίδα ΕΟΤ στο 3ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πιστοποιημένων Μονοπατιών


02/11/2017: Αιγίδα ΕΟΤ στο 3ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πιστοποιημένων Μονοπατιών

Με την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιείται στη Δημητσάνα το 3ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πιστοποιημένων Μονοπατιών από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, που στόχο έχει την προώθηση μιας αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών 365 μέρες το χρόνο, μέσα από μια ιδιαίτερα δημοφιλή μορφή εναλλακτικού τουρισμού όπως είναι η πεζοπορία.

 

Στο Συνέδριο στο οποίο θα παραστούν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπορίας κ. Boris Micic και Armant Ducornet, η τεχνική υπεύθυνη της Γερμανικής Ομοσπονδίας Πεζοπορίας και υπεύθυνη για τον έλεγχο πιστοποίησης των μονοπατιών για όλη την Ευρώπη κα Liane Jordan, εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας από τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία κ.α και στο οποίο έχουν κληθεί περισσότεροι από 20 ξένοι δημοσιογράφοι, θα παρουσιαστούν πιστοποιημένα και μη μονοπάτια από όλη την Ελλάδα.

 

Στο πρόγραμμα των εργασιών συμπεριλαμβάνονται πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων σε επιλεγμένους οικισμούς της ορεινής Αρκαδίας, με σκοπό την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορίας της οποίας τα μέλη είναι 55 Ομοσπονδίες από 33 Ευρωπαϊκές χώρες, εκπροσωπεί συνολικά 3 εκατ. πεζοπόρους.

 

Παράλληλα, οργανώνεται η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών με σκοπό τη γνωριμία, την ανταλλαγή απόψεων αλλά και τις επιβαλλόμενες συνέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την προβολή και προώθησης της πεζοπορίας μέσα από τη δημιουργία ενός επώνυμου τουριστικού brand.