02/11/2018: Διεθνής συνάντηση στην Αθήνα των Δημοσιογράφων χωρών της Μεσογείων και Μαύρης θάλασσας.

02/11/2018: Διεθνής συνάντηση στην Αθήνα των Δημοσιογράφων χωρών της Μεσογείων και Μαύρης θάλασσας.


02/11/2018: Διεθνής συνάντηση στην Αθήνα των Δημοσιογράφων χωρών της Μεσογείων και Μαύρης θάλασσας.

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ, πραγματοποιείται ( 4-7/11/2018) ο Διάλογος των  μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, που διοργανώνει στην Αθήνα, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ( ΔΟΔ) σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ( ΕΣΗΕΑ)   την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ( ΠΟΕΣΥ) κα την Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου ( ΕΣΠΗΤ).

 

Πρόκειται για μία ακόμη δράση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, που στόχο έχει την προβολή της χώρας διεθνώς και την προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο, στο πλαίσιο των στρατηγικού σχεδιασμού επικοινωνίας του Υπουργείου Τουρισμού και  της Υπουργού  κας Έλενας Κουντουρά για την ανάδειξη του θεματικών τουριστικών δυνατοτήτων της χώρας ( city break , πολιτιστικός και συνεδριακός τουρισμός).

 

Στο Διάλογο συμμετέχουν εκπρόσωποι δημοσιογραφικών οργανώσεων – μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ)  από 18 χώρες. Είναι αξιοσημείωτο, ότι, για πρώτη φορά συμμετέχει μεγάλος αριθμός δημοσιογραφικών Ενώσεων – Μελών της ΔΟΔ από αραβικές χώρες, ενώ συμμετέχει και η Ομοσπονδία Αράβων Δημοσιογράφων. Αποτέλεσμα της διευρυμένης συμμετοχής είναι ο Διάλογος να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας στην Αθήνα, με την συμμετοχή 41 δημοσιογραφικών Ενώσεων από 18 χώρες. Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ ,επιθυμούν να συνδράμουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ,που είναι ο κύριος στόχος της Εθνικής τουριστικής Πολιτικής.

 

 

Η  έναρξη του Συνεδρίου, θα γίνει κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στην πόλη που γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο ελεύθερος διάλογος, από τον  Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση.

 

Τη Δευτέρα,  5 Νοεμβρίου 2018, από τις 09.00 μέχρι τις 17.00, οι εργασίες της συνάντησης θα μεταφερθούν στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ «Γεώργιος Καράντζας» (Ακαδημίας 20,1ος όροφος). 

 

 
Οι θεματικές ενότητες του Διαλόγου είναι οι εξής:

  • «Απολύσεις, κλείσιμο των ΜΜΕ, η οργή για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και οι μειώσεις μισθών: Η κρίση στην αίθουσα σύνταξης»
  • «Επιθετικά πλήγματα στα ΜΜΕ και οι καινούργιες απειλές κατά του Τύπου: Ο χρόνος που συγκλόνισε τον κόσμο των ΜΜΕ» και
  • «Δημοσιογραφική συναδελφική αλληλεγγύη: ο μοναδικός τρόπος που μας διακρίνει».

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν :
Α) Η «Διεθνής Συνθήκη για την Προσωπική Ασφάλεια και την Ανεξαρτησία των Δημοσιογράφων και των Εργαζομένων στα ΜΜΕ». Η ΔΟΔ επιδιώκει την ψήφιση της Συνθήκης στην ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών. Ήδη, στις 22 Οκτωβρίου, 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, πραγματοποίησαν μια πρώτη διάσκεψη δημοσιογράφων και διπλωματών για το θέμα αυτό και

Β)  Η έρευνα με τίτλο «Οι ειδήσεις για το Προσφυγικό, πολιτική για το Προσφυγικό, Δημοσιογραφία, Κοινή Γνώμη και η πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ευρώπη». Πρόκειται για έρευνα που αφορά τρεις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, την οποία εκπόνησαν ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι.