03/05/2017: Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σημαντικές τουριστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις

03/05/2017: Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σημαντικές τουριστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις


03/05/2017: Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σημαντικές τουριστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις

Την 16η Έκθεση Επαγγελματιών Αναψυχής «East Med Yacht Show 2017» στον Πειραιά, την Έκθεση Panorama Greece 2017 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και το «2ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο» στο Βελιγράδι υποστηρίζει οικονομικά ο ΕΟΤ, με σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου.

 

 

Η Έκθεση «East Med Yacht Show 2017» θα πραγματοποιηθεί από αύριο 4 έως και την Κυριακή 7 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων εγχώριων εταιρειών του κλάδου, που θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους σε ναυλομεσίτες και τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο, αλλά και στο κοινό που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον θαλάσσιο τουρισμό. Στόχος της είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο θαλάσσιο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα.

 

 

 

Η Έκθεση Panorama Greece 2017, που θα λάβει χώρα στο Grand Central Terminal Station του Μανχάταν στις 12 και 13 Μαΐου, αποσκοπεί στην προβολή και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, της γαστρονομίας και του πολιτισμού στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της Έκθεσης, στις 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν σε χώρο εκδηλώσεων της περιοχής B2B συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων της αμερικανικής και της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και επίσημο δείπνο στο οποίο θα παρακαθήσουν επίσης δημοσιογράφοι και παράγοντες της αμερικανικής ταξιδιωτικής αγοράς, τόσο από τον τομέα του leisure όσο και από την αγορά events και meetings.

 

 

Τέλος, στις 20 και 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας (Trg Republike) του Βελιγραδίου το «2ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο» (2nd Greek Weekend), κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού (επιχειρήσεις, πολιτισμός, γαστρονομία κ.ά.). Καθώς η Ελλάδα αποτελεί τον πιο δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό των Σέρβων τουριστών και μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η περσινή εκδήλωση, στόχος των διοργανωτών είναι το «Ελληνικό Σαββατοκύριακο» (Grčki vikend u Beogradu) να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό, καθώς και σημείο αναφοράς και συνάντησης της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και του τουρισμού της Ελλάδας με το σερβικό κοινό.