04/04/2016: Έντονο ενδιαφέρον από Τ.Ος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού LETO στην Αγία Πετρούπολη

04/04/2016: Έντονο ενδιαφέρον από Τ.Ος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού LETO στην Αγία Πετρούπολη


04/04/2016: Έντονο ενδιαφέρον από Τ.Ος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού LETO στην Αγία Πετρούπολη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα εκδήλωσαν οι επαγγελματίες τουρισμού στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού LETO (1-3/3/2016), στην Αγία Πετρούπολη.
 
Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην έκθεση με περίπτερο 60 τ.μ. και συνεκθέτες  θεσμικούς φορείς και Τ.Ος από την Ελλάδα και τη Ρωσία. 
 
 
Οι επισκέπτες του Ελληνικού περιπτέρου (τουριστικοί πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού) ζήτησαν πληροφορίες για διάφορους προορισμούς της χώρας μας στα παράλια αλλά και στην ενδοχώρα .
 
Το απόγευμα της ημέρας των εγκαινίων ( Παρασκευή 1/4/16) , ο ΕΟΤ Ρωσίας σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο, παρέθεσε επίσημη δεξίωση προς τιμή των τοπικών ρωσικών κυβερνητικών,πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχών της περιοχής, τους σημαντικότερους Τ.Οs καθώς και στα τοπικά ΜΜΕ. 
 
Η δεξίωση έγινε παρουσία του Γενικού Προξένου της Αγίας Πετρούπολης κ. Πάνου Μπεγλίτη και του Πανοσιολογιοτάτου Πατέρα Σπυρίδωνα Κατραμάδου
 
Στην εκδήλωση προσήλθαν 100 και πλέον επίσημοι προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων οι κ. Pavel Belov , Αντιπρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης , Igor Lonsky ,Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Εξωτερικών Σχέσεων της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης , Andrey Minin ,Chairman του δήμου Αγίας Πετρούπολης, Sudosa Ivan Nikolaevic , καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας της Ιεράς Μητρόπολης Αγίας Πετρούπολης και εκπρόσωπος αυτής .
 
Ο Γενικός Πρόξενος κ Πάνος Μπεγλίτης αναφέρθηκε στην ασφάλεια του προορισμού της χώρας μας , στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος και στην ομαλή έκδοση θεωρήσεων βίζα με το νέο σύστημα των βιομετρικών δεδομένων.
 
Ο κ Μπεγλίτης αναφέρθηκε στα νέα visa centers που έχουν δημιουργηθεί στο Βόρειο μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ευθύνης του Γενικού Προξενείου , καθώς και στην δυνατότητα έκδοσης βίζα αυξημένης χρονικής διάρκειας, από τρία έως πέντε χρόνια.
 
Ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου , αναφέρθηκε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου , στις νέες μορφές τουρισμού και στις δυνατότητες γνωριμίας νέων ελληνικών τουριστικών προορισμών που προσφέρει η χώρα μας, στην τουριστική αγορά της Αγίας Πετρούπολης.
 
Φωτό: Διακρίνεται αριστερά ο Προιστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου και στο κέντρο ο Γενικός Πρόξενος Αγίας Πετρούπολης κ. Πάνος Μπεγλίτης