04/04/2018: Με τη στήριξη του ΕΟΤ το Διεθνές Συνέδριο της ASTA «DESTINATION EXPO 2018» τον Απρίλιο στην Αθήνα

04/04/2018: Με τη στήριξη του ΕΟΤ το Διεθνές Συνέδριο της ASTA «DESTINATION EXPO 2018» τον Απρίλιο στην Αθήνα


04/04/2018: Με τη στήριξη του ΕΟΤ το Διεθνές Συνέδριο της ASTA «DESTINATION EXPO 2018» τον Απρίλιο στην Αθήνα

Μία σημαντική διοργάνωση, το Athens ASTA Destination EXPO 2018, που φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο της αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας πραγματοποιείται τον Απρίλιο στην Αθήνα με τη στήριξη του ΕΟΤ. Προσελκύει εκατοντάδες αμερικανικά τουριστικά γραφεία στην Αθήνα ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την χώρα μας στην τουριστική αγορά της Αμερικής.

 

Τη φιλοξενία της σημαντικής αυτής διοργάνωσης στην Αθήνα, συμφώνησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά κατά τη συνάντηση της με τον Αντιπρόεδρο της ASTA κ Robert Duglin τον περασμένο Ιούνιο στην Νέα Υόρκη.

 

Από τις 14 έως τις 18 Απριλίου 2018 διοργανώνεται στην Αθήνα το Διεθνές Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ASTA ,της μεγαλύτερης ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων σε παγκόσμια κλίμακα και η οποία ιδρύθηκε το 1931.

 

Η διοργάνωση του Συνεδρίου της ΑSTA στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, εκτιμάται ότι θα συμβάλει ιδιαίτερα στην περαιτέρω προβολή και προώθηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο με άμεσα αλλά και μεσο-μακροπρόθεσμα επικοινωνιακά και οικονομικά οφέλη.

 

Ήδη πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για την Ελλάδα φιλοξενείται τόσο στην κεντρική ιστοσελίδα της ΑSTA όσο και στις ιστοσελίδες τουριστικών επαγγελματικών ΜΜΕ (trade tourism press) των Η.Π.Α. Το γεγονός αυτό πολλαπλασιάζει τα επικοινωνιακά οφέλη για τη χώρα μας στην τουριστική αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής , που αποτελεί αγορά- στόχο για την εθνική μας τουριστική πολιτική. Σημειώνεται ότι οι Η.Π.Α. έχουν πληθυσμό περίπου 330 εκ. κατοίκων, εκ των οποίων 127 εκατ. διαθέτουν διαβατήριο, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για ταξίδια στο εξωτερικό. Επίσης το υψηλό βιοτικό επίπεδο της χώρας καθιστά τους Αμερικανούς τουρίστες ως κοινό υψηλής καταναλωτικής δύναμης.

 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν Β2Β συναντήσεις και Έκθεση τουριστικής προβολής Περιφερειών, Δήμων, Επιμελητηρίων και τουριστικών επιχειρήσεων. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ASTA θα πραγματοποιηθούν επίσης παράλληλες δράσεις, όπως Pre and Post Tours σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και παρουσιάσεις προορισμών της χώρας για βιωματική επαφή των 500 και πλέον Αμερικανών travel agents με τους εκάστοτε προορισμούς.

 

Η σημασία της διοργάνωσης του Συνεδρίου καταδεικνύεται και από την αυξητική τάση του εισερχόμενου από τις ΗΠΑ τουρισμού προς τη χώρα που αναλαμβάνει κάθε φορά την διοργάνωση του.

 

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ -ως κρατικός φορέας υλοποίησης της Εθνικής τουριστικής πολιτικής παγκοσμίως- αξιολογούν το Διεθνές Συνέδριο της ASTA ως ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο στρατηγικής επικοινωνίας, με στόχο την ένταξη στα προγράμματα των μεγάλων τουριστικών ομίλων, περισσότερων ελληνικών προορισμών και νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων για διακοπές στη χώρα μας 365 ημέρες το χρόνο.

 

INFO: http://athenscvb.gr/en/content/asta-destination-expo-2018