04/07/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ ανοίγει τις πύλες του το «13ο Φεστιβάλ Μελιτζάzz» στο Λεωνίδιου Κυνουρίας

04/07/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ ανοίγει τις πύλες του το «13ο Φεστιβάλ Μελιτζάzz» στο Λεωνίδιου Κυνουρίας


04/07/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ ανοίγει τις πύλες του το «13ο Φεστιβάλ Μελιτζάzz» στο Λεωνίδιου Κυνουρίας

Αρχίζει σήμερα και τελειώνει στις 8 Ιουλίου στο Λεωνίδιο Κυνουρίας το «13ο Φεστιβάλ Μελιτζάzz». Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε λιγότερο γνωστές στο εξωτερικό περιοχές της Ελλάδας και διοργανωτές.

 

Πρόκειται για δράση που διοργανώνεται από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα A.E., έχει μελετηθεί και παρουσιαστεί σε συνέδρια ως case study, έχει βραβευθεί με στα Best City Awards 2016 και έχει τιμηθεί με το σήμα Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

 

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομίας 2018 μέρος του οποίου είναι και το Μελιτζάzz, το Λεωνίδιο και η Τσακωνιά γιορτάζουν, προβάλλοντας τον τσακώνικο χορό με τις ρίζες του στους μύθους του Απόλλωνα και του Θησέα, την τοπική παράδοση και φιλοξενία αλλά και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλουν.

 

Ο τοπικός χορός εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας το 2015, ως μοναδικός μάλιστα χορός στον κατάλογο. Παράλληλα, το γραφικό Λεωνίδιο ετοιμάζεται για μια ακόμα ξεχωριστή διάκριση: να ενταχθεί στο Βιβλίο των ρεκόρ Guinness για τον μεγαλύτερο τσακώνικο χορό.

 

Με τους δρόμους να μετατρέπονται σε open air bar, το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη, να περιπλανηθούν στα σοκάκια και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού οικισμού, να παρακαλουθήσουν συναυλίες jazz, flamenco, funk αλλά και gypsy swing και παραδοσιακής μουσικής, να θαυμάσουν εκθέσεις ζωγραφικής, να διασκεδάσουν με μαθήματα χορού, να αθληθούν με περιηγήσεις στη φύση και να απολαύσουν γαστρονομικές λιχουδιές και κεράσματα με βάση τη βραβευμένη με Π.Ο.Π τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://www.melitzazz.gr/