04/09/2017: Διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

04/09/2017: Διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ


04/09/2017: Διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, που θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, το 6ο Διεθνές Μεσογειακό Φεστιβάλ «Between The Seas», που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς και το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων των Ελληνίδων το οποίο θα διεξαχθεί στη Ξάνθη από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ με σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνου Τσέγα.

 

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού, την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, στο Φεστιβάλ έχουν συμμετάσχει διακεκριμένοι καλλιτέχνες και διεθνούς φήμης μουσικά σύνολα, ενώ στο φετινό πρόγραμμα θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, το Σύνολο Εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, το συγκρότημα The Rhodes Demon Concert, το μουσικοχορευτικό σχήμα Caja Secreta, ο σημαντικός Γαλλοκύπριος πιανίστας Cyprien Katsaris κ.ά.

 

 

To Διεθνές Μεσογειακό Φεστιβάλ «Between The Seas» διοργανώνεται από τον ομώνυμο πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρες τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Νέα Υόρκη, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση και προβολή των σύγχρονων παραστατικών τεχνών (χορός, θέατρο, μουσική) σε διεθνές επίπεδο, τη δημιουργία ευκαιριών για ανερχόμενους καλλιτέχνες της Μεσογείου, καθώς και την προώθηση καλλιτεχνικών συνεργασιών και ανταλλαγών εντός και εκτός του μεσογειακού χώρου. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε για πέντε συνεχείς χρονιές (2011-2015) στη Νέα Υόρκη, αποτελώντας το πρώτο του είδους του στη Βόρεια Αμερική, ενώ το 2016-2017 επεξέτεινε τις δραστηριότητές του στην Κίνα. Στη φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον θεατρικό οργανισμό «Δρόμος με Δέντρα», θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες από τον Λίβανο, την Ισπανία, την Αίγυπτο, το Κόσσοβο, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα θα γίνει ειδική ημερίδα με θέμα την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις σύγχρονες παραστατικές τέχνες.

 

 

To 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων των Ελληνίδων με τίτλο «Ο λαϊκός πολιτισμός, γεφύρι που μας ενώνει» θα έχει ως κεντρικό θέμα των εργασιών του το ρόλο του πολιτισμού στην πολυπολιτισμική κοινωνία και τη συμβολή του στην αλληλοκατανόηση και την ισορροπημένη συμβίωση πληθυσμιακών ομάδων με διαφορετική κουλτούρα, καταγωγή και θρησκεία, όπως αυτών της Θράκης και ειδικότερα της Ξάνθης. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 250 σύνεδροι-μέλη των Λυκείων των Ελληνίδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται ακόμα μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις καθώς και εκδρομή των συνέδρων στον ποταμό Νέστο, στα Άβδηρα, όπως επίσης στον υδροβιότοπο της λίμνης Βιστωνίδα και τον Άγιο Νικόλαο.