04/11/2019: Ο ΕΟΤ προωθεί την Χίο στην ολλανδική τουριστική αγορά

04/11/2019: Ο ΕΟΤ προωθεί την Χίο στην ολλανδική τουριστική αγορά


04/11/2019: Ο ΕΟΤ προωθεί την Χίο στην ολλανδική τουριστική αγορά

Εκδήλωση δημοσίων σχέσεων για την παρουσίαση της Χίου στην Ολλανδία, στο πλαίσιο της προβολής λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών στην αγορά αυτή, διοργάνωσε στις 29 Οκτωβρίου στο Αϊντχόβεν η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, του νεοσύστατου Φορέα Τουρισμού Χίου και του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού «Masticulture». Η εκδήλωση εντάσσεται στη στρατηγική τουριστικής προώθησης και προβολής της Ελλάδας από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για τη διετία 2019-2020 και είχε στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Χίου ως προορισμού που προσφέρει αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες θεματικού τουρισμού και, παράλληλα, την ενδυνάμωση του μεριδίου της στην αγορά της Ολλανδίας.

 

Oι προσκεκλημένοι παρακολουθούν την παρουσίαση του προορισμού από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Μαρία Κόβα.

 

Στην παρουσίαση συμμετείχαν τριάντα decision makers της ολλανδικής τουριστικής βιομηχανίας (τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι, influencers/bloggers), που ενθουσιάστηκαν από την αυθεντικότητα του προορισμού και την ποικιλία των δραστηριοτήτων που προσφέρει, αλλά και τη μοναδική γεύση της μαστίχας. Για το λόγο αυτό, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών προγραμματίζει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, την υλοποίηση ταξιδίου εξοικείωσης στα τέλη Μαρτίου του 2020 με σκοπό την προβολή στο ολλανδικό κοινό των διεθνώς φημισμένων άγριων ορχιδέων του νησιού.

 

Ομαδική φωτογραφία των συμμετασχόντων στην παρουσίαση της Χίου, που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών και η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στην πόλη Αϊντχόβεν στις 29 Οκτωβρίου.

 

Εκτός από πόλη που προάγει την καινοτομία στην τεχνολογία, το Αϊντχόβεν φιλοξενεί το δεύτερο σε επιβατική κίνηση περιφερειακό αεροδρόμιο της Ολλανδίας, με απευθείας πτήσεις για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και για τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κρήτη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ επιπλέον βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και σε προσιτή απόσταση από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.