05/03/2020 – Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος από διεθνή ΜΜΕ

05/03/2020 – Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος από διεθνή ΜΜΕ


05/03/2020 – Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος από διεθνή ΜΜΕ

Ταξίδια εξοικείωσης ΕΟΤ για Αμερικανούς. Καναδούς, Ισραηλινούς και Ολλανδούς δημοσιογράφους σε  Μακεδονία κ Ανατολική Θράκη

 

 

Τις γεύσεις του κρασιού , και… όχι μόνο, στην Βόρεια Ελλάδα θα απολαύσουν  από 10 έως 17 Μαρτίου έξι Αμερικανοί και Καναδοί δημοσιογράφοι/ Bloggers, οι οποίοι θα επισκεφτούν τα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων του ΕΟΤ για την προβολή εναλλακτικών θεματικών τουριστικών προϊόντων που προσφέρει η χώρα σε όλη την επικράτεια και  καθ’ όλη τη διάρκεια  του έτους.

 

Το ταξίδι εξοικείωσης( press trip)  οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού ΗΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Δρόμους του Κρασιού Βορείου Ελλάδος, με στόχο την προβολή της Βόρειας Ελλάδας ως προορισμό  οινοτουρισμού, γαστρονομίας αλλά  και πολιτισμού στην τουριστική αγορά των ΗΠΑ και Καναδά.

 

 

Οι συμμετέχοντες στο ταξίδι είναι οι:

  •  Saviolidis Evangelos , sommelier-writer στο «Quench magazine» από το Τορόντο του Καναδά,
  •  Hotch  Baslev  Lynda , writer στο «Marine Magazine»/ San Francisco και Award recipient: «Wine writers symposium Napa», από το Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α.,
  •  O’ Flanagan Jennifer Anne, Founder «Feast PR», Marketing and Public Relations, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.,
  •  Quinn Joelle , writer, «Travel and Leisure Magazine»  και  «Strangers Guide Magazine» από τη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α.,
  •  Laprade  Christine, travel writer, «Coup de pοuce magazine», από το Μοντρεάλ του Καναδά,
  •  Shomler  Steven, writer στο «Οn food and wine», podcaster και filmmaker ap;o το  Πόρτλαντ των Η.Π.Α., θα περιηγηθούν σε οινοποιεία σε συνεργασία με τους Δρόμους του Κρασιού Βορείου Ελλάδος. 

 

 

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται 6-9 Μαρτίου και η Ολλανδή δημοσιογράφος κα Marguerite van Slooten. με σκοπό να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της, που μετράει  1.8 εκ. επισκέπτες το μήνα και απευθύνεται σε κοινό ηλικίας 25 – 59 ετών. Στόχος η προβολή της πόλης ως ιδανικός προορισμός διακοπών για τον πολιτισμό, την γαστρονομία την διασκέδαση  τις αγορές και άλλες αυθεντικές ελληνικές  εμπειρίες που πρόθυμα προσφέρει η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της.

 

Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επισκέφτηκαν νωρίτερα, (24/02-01/03/2020) τρεις ισραηλινοί  δημοσιογράφοι (Bezalel Gordon, Shoshana Lahav και Joseph Fischer) , οι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ισραήλ, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων και φωτογραφικού υλικού ώστε να  παρουσιάσουν σε μεγάλα ισραηλινά ενημερωτικά portal, αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και τα ανυπέρβλητα σε ομορφιά  τοπία της περιοχής .