05/04/2017: Ο ΕΟΤ θεσμικός φορέας υποστήριξης του «Δρόμου Εκεχειρίας 2017»

05/04/2017: Ο ΕΟΤ θεσμικός φορέας υποστήριξης του «Δρόμου Εκεχειρίας 2017»


05/04/2017: Ο ΕΟΤ θεσμικός φορέας υποστήριξης του «Δρόμου Εκεχειρίας 2017»

 

Θεσμικός φορέας υποστήριξης του «Δρόμου Εκεχειρίας 2017», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στην περιοχή της Ηλείας, θα είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, που διοργανώνεται από τη ΜΚΟ «Συμπολιτεία Ολυμπίας» (Federation of Olympia) και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, οι δρομείς θα διασχίσουν την ορεινή «Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας-Ολυμπίας: το Μονοπάτι της Εκεχειρίας», μήκους 49,8 χλμ., η οποία ξεκινά από τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων Αρχαία Ήλιδα, διέρχεται από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας και καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, η οποία εκτός των άλλων συμβάλει στην προώθηση του αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού, καθώς και στην ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ειδικότερα των λιγότερο γνωστών και προβεβλημένων περιοχών, όπως της ημιορεινής και ορεινής Ηλείας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΟΤ έθεσε, ακόμα, υπό την αιγίδα του τρεις υποστηρικτές εκδηλώσεις του «Δρόμου Εκεχειρίας 2017» και συγκεκριμένα:

 

– Την ημερίδα με θέμα τον Ολυμπισμό, τον Αθλητισμό και την Εκεχειρία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, στο Πολεμικό Μουσείο (Αθήνα), κατά την οποία θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις για την Εκεχειρία και τον Ολυμπισμό που υλοποιήθηκαν κατά το 2016 και όσες έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά στο «Μονοπάτι της Εκεχειρίας». Η εκδήλωση τελεί, επίσης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τους Δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιφέρεια Αττικής και έχει ως θεσμικό φορέα υποστήριξης την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

– Τον Δρόμο Εκεχειρίας στην Αθήνα, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου στη διαδρομή από την Πνύκα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο.

– Την αφιερωμένη στην Εκεχειρία ημερίδα, που διοργανώνεται στην Αμαλιάδα (έδρα του Δήμου Ήλιδας) το Σάββατο 13 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτεθούν έργα ένστολων και τοπικών ζωγράφων σχετικά με το θέμα.

 

Οι εκδηλώσεις αυτές αποσκοπούν τόσο στη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους, όπως διαμορφώθηκε κατά τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, και στην υλοποίηση έργων και δράσεων για την ανάδειξη του τόπου που τους γέννησε, όσο και στην προβολή της έννοιας της Εκεχειρίας ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στους Αγώνες.