05/05/2015: Ταξίδι εξοικείωσης σε Ρόδο και Κρήτη από τον ΕΟΤ Μ.Βρετανίας κ Ιρλανδίας

05/05/2015: Ταξίδι εξοικείωσης σε Ρόδο και Κρήτη από τον ΕΟΤ Μ.Βρετανίας κ Ιρλανδίας


05/05/2015: Ταξίδι εξοικείωσης σε Ρόδο και Κρήτη από τον ΕΟΤ Μ.Βρετανίας κ Ιρλανδίας

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα  ταξίδια εξοικείωσης παραγόντων του τουρισμού και δημοσιογράφων (fam-press trips), που  οργανώθηκαν από το  Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας σε συνεργασία με την British Airways στην Κρήτη και την Ρόδο, μεταξύ 26-30/04/2015 και 29/04/2015-02/05/2015 αντιστοίχως.
 
Στόχος τους η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μέσω της προβολής της Κρήτης και της Ρόδου ως ιδανικών προορισμών τουρισμού πολυτελείας και εναλλακτικών μορφών τουρισμού (π.χ. γαστρονομικού & πολιτιστικού τουρισμού, τουρισμού ευεξίας & περιπέτειας, κτλ.) σε σημαντικά βρετανικά κλαδικά έντυπα και tour operators, που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Βρετανίας.
 
Στα ταξίδια  συμμετείχαν εκπρόσωποι δημοφιλών Βρετανικών ΜΜΕ, διευθυντικά στελέχη σημαντικών – παραδοσιακών και μη – Βρετανών Tour Operators, που εξειδικεύονται στον τουρισμό πολυτελείας, καθώς επίσης εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας British Airways. 
 
Και όλοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την χώρα μας καθώς ευχαρίστησαν και γραπτώς το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι τόσο με την διοργάνωση των ταξιδιών όσο και με τους  ίδιους τους προορισμούς.
 
Το ταξίδι στην Κρήτη διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους ξενοδοχειακούς ομίλους Aldemar Hotel & Resorts και Grecotel Hotel & Resorts. 
 
Συμμετείχαν σ αυτό  εκπρόσωποι των εταιρειών Expedia, Olympic Holidays, Kuoni, Sovereign, Planet Holidays & Weddings, δημοσιογράφοι (ειδικευμένοι στον τουρισμό πολυτελείας), όπως του travel trade περιοδικού TTG Luxury και του blog Luxury Travel Beat. 
 
Το ταξίδι στη Ρόδο,  διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Ρόδου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  και συμμετείχαν σημαντικοί βρετανοί tour operators και ΜΜΕ, όπως οι T.O.’s  Saga, Sovereign, Planet Holidays & Weddings, Classic Collections, Olympic Holidays και Destinology, καθώς και  δημοσιογράφοι πρώτον του γνωστού travel trade περιοδικού Τravel Weekly και δεύτερον της δημοφιλούς βρετανικής εφημερίδας The Sun. 
 
Και στα δύο ταξίδια, οι συμμετέχοντες είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία, να επισκεφθούν πληθώρα ξενοδοχείων κυρίως 5 αστέρων διαφόρων ομίλων, να κάνουν περιήγηση και να γευτούν την τοπική  κουζίνα.