05/06/2018: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες» 2018

05/06/2018: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες» 2018


05/06/2018: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες» 2018

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ θα διεξαχθεί στην Αθήνα (Κινηματογράφος «Άστορ») στις 7 και 8 Ιουνίου η δράση Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες» 2018, μια πρωτοβουλία της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «Cesar», που πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με Ακαδημίες Κινηματογράφου από όλη την Ευρώπη.

 

Η Αθήνα, το Παρίσι, η Ρώμη και η Μαδρίτη θα έχουν φέτος την ευκαιρία να φιλοξενήσουν δημιουργούς ταινιών σε μια ταξιδιωτική σκυταλοδρομία μεταξύ τους. Πάνω από 30 νέοι σκηνοθέτες θα γνωρίσουν από κοντά την ελληνική πρωτεύουσα και θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία αλλά και τη σύγχρονη κουλτούρα της. Οι 34 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, που έχουν βραβευθεί το 2017 από τις Ακαδημίες των χωρών προέλευσής τους, συγκεντρώνονται για να προβληθούν στο Ευρωπαϊκό κοινό. Οι προβολές είναι ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο στο κοινό και είναι μοναδική ευκαιρία για τις εθνικές Ακαδημίες να συμμετάσχουν η κάθε μια με τον τρόπο της σε ένα διαπολιτισμικό διάλογο προωθώντας μέσα από αυτή τη συνεργασία την κινηματογραφική ιδιαιτερότητα της κάθε χώρας.

 

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης οι ξένοι προσκεκλημένοι/σκηνοθέτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και εκθέσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενέργεια που θεωρείται ότι θα συμβάλλει αφενός στην προώθηση της Αθήνας ως κινηματογραφικό προορισμό ικανό να προσελκύσει διεθνείς συμπαραγωγές και αφετέρου στην περαιτέρω ενδυνάμωση της εικόνας της πόλης ως εξέχοντα πολιτιστικό προορισμό.

 

Ταυτόχρονα επιδιώκεται η δημιουργία στενών σχέσεων συνεργασίας με τις Ακαδημίες Κινηματογράφου της Ευρώπης και ιδιαίτερα χωρών όπως η Γαλλία, που διαθέτουν τεράστια κινηματογραφική επιρροή.

 

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ίδιο διάστημα θα φιλοξενηθεί και ομάδα στελεχών της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με επικεφαλής τον Samuel Faure, Διευθυντή Συνεργασιών του Φεστιβάλ Καννών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.youtube.com/watch?v=KO7JFG5O4jw

http://www.ifa.gr/el/arts-et-culture/cinema/7969-panorama-nuits-en-or-2018-el

www.hellenicfilmacademy.gr

www.facebook.com/greekfilmacademy