05/07/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το 5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

05/07/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το 5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας


05/07/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το 5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

Με την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιουλίου στη Πλατεία Μάρκας Λευκάδας το 5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, μια από τις σημαντικότερες ετήσιες πολιτιστικές και τουριστικές εκδηλώσεις του νησιού, με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και των παραδοσικών επαγγελμάτων που άπτονται της γαστρονομίας.

 

 

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στις βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής επικοινωνίας της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την προώθηση του θεματικού τουρισμού και την προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού διακοπών 365 ημέρες την εβδομάδα. Συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λευκάδας, το Επιμελητήριο Λευκάδας, την ΑΝΙΟΝ Αναπτυξιακή και την Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «Equal Society» και «Μονοπάτια Αλληλεγγύης».

 

Μια από τις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης είναι η συνεργασία με παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων όλων των νησιών του Ιονίου, σε μια προσπάθεια δια-περιφερειακής σύνδεσης της ευρύτερης περιοχής.

 

Προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη εξωστρέφεια της δράσης, οι διοργανωτές για πρώτη φορά έχουν προσκαλέσει 20 νέους σεφ από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τυνησία και την Τουρκία.