05/09/2018:Πρώτη συμμετοχή του Ε.Ο.Τ. στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur 2018 στο Ντίσελντορφ

05/09/2018:Πρώτη συμμετοχή του Ε.Ο.Τ. στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur 2018 στο Ντίσελντορφ


05/09/2018:Πρώτη συμμετοχή του Ε.Ο.Τ. στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur 2018 στο Ντίσελντορφ

Στην  Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος ο ΕΟΤ (31/08 έως και 02/09/18),στο πλαίσιο  των κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής του υπουργείο Τουρισμού, για   την παγκόσμια προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού  προορισμού 365 ημέρες το χρόνο, και την τουριστική προβολή των θεματικών τουριστικών προϊόντων που προσφέρει η χώρα καθ’ολη τη διάρκεια του έτους .  

 

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον των τουριστών για δραστηριότητες στην ελεύθερη φύση, όπως περίπατος, πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία, αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία της φετινής διοργάνωσης με καταγεγραμμένο ρεκόρ συμμετοχής εκθετών αλλά και επισκεψιμότητας. Συνολικά συμμετείχαν 265 εκθέτες από όλο τον κόσμο και την επισκέφτηκαν  περίπου 50.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας από όλη την Γερμανία καθώς και από όμορες χώρες, συνειδητοποιημένοι λάτρεις της φύσης, επαγγελματίες του είδους καθώς και εξειδικευμένοι εκπρόσωποι του τύπου.

 

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο περίπτερο της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ: Από αριστερά η αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η Γενική Πρόξενος κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κος Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, η Προϊσταμένη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας κα Παρασκευή-Μαρία Στρούμπου, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας κα Αρετή Πρίνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας κος Παναγιώτης Κώττας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου κα Αγγελική Σαραντινού, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου, η Γραμματέας Γραφείου ΟΕΥ στο Προξενείο του Ντύσσελντορφ κα Γεωργίου και τέλος η εκπρόσωπος του Γραφείου Τουρισμού Π.Ε. Πέλλας κα Έφη Μαρίνου

 

Στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. συμμετείχαν με δυναμική παρουσία οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας κ’ Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.
Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου τίμησε με την παρουσία της το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. καθώς και εκείνα των Περιφερειών Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου, Θεσσαλίας και του Βόλου.

 

Η ελληνική συμμετοχή υποδέχτηκε τους επισκέπτες με γευστικά τοπικά κεράσματα, το εφοδίασε με πλούσιο έντυπο προωθητικό υλικό των τουριστικών προορισμών και το εντυπωσίασε με αξιόλογες ζωντανές παρουσιάσεις (Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος και Πελοπόννησος), δίνοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό την απαράμιλλη ομορφιά της αυθεντικής Ελλάδας και τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρει η χώρα για outdoor δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου!

 

Στο πλαίσιο της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Περιφερειών, με επαγγελματίες του Τουρισμού για τον σχεδιασμό από κοινού δράσεων, με σκοπό την στοχευμένη προβολή των προορισμών.  

 

Στο πλαίσιο της Έκθεσης το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας  παραχώρησε δύο αεροπορικά εισιτήρια για την Κάρπαθο της συνεργαζόμενης αεροπορικής εταιρείας Germania.
INFO: https://www.tournatur.com