05/10/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το «2ο Odyssea Παγκόσμιο Ταξίδι με Ιστιοπλοϊκά Σκάφη»

05/10/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το «2ο Odyssea Παγκόσμιο Ταξίδι με Ιστιοπλοϊκά Σκάφη»


05/10/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το «2ο Odyssea Παγκόσμιο Ταξίδι με Ιστιοπλοϊκά Σκάφη»


 

To «2ο Odyssea Παγκόσμιο Ταξίδι με Ιστιοπλοϊκά Σκάφη», μια πρωτοβουλία του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού ODYSSEA CLUB που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 7 έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα, τους Παξούς και την Ιθάκη, έθεσε υπό την αιγίδα του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

 

Με κεντρικό σύνθημα «Υπάρχει Ιθάκη! Υπάρχει ελπίδα!», οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει σειρά δράσεων σε κάθε ένα από τα τρία νησιά-σταθμούς του ταξιδιού, φιλοδοξώντας να μεταφέρουν τις εμπειρίες του μυθικού ήρωα των Ελλήνων Οδυσσέα στη σύγχρονη εποχή και να στείλουν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας. Στο πλαίσιο αυτό, προσκεκλημένοι του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε συνέδρια, παιχνίδια γνώσεων, αγώνες, εκθέσεις τέχνης και θεατρικές παραστάσεις, αναβιώνοντας μια υπαίθρια αρχαία αγορά, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Εξάλλου, η διοργάνωση του «2ου Odyssea Παγκόσμιου Ταξιδιού με Ιστιοπλοϊκά Σκάφη» συμπίπτει με τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για τους Παξούς και το Ιόνιο πέλαγος από τον διάσημο Ελληνοαυστραλό σκηνοθέτη Peter Maneas, γεγονός που αναμένεται να προσδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στα Επτάνησα αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς θα προβάλει τον θαλάσσιο τουρισμό, μια ειδική μορφή τουρισμού που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και πόλο έλξης τουριστών υψηλής εισοδηματικής τάξης.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εν λόγω δράση έχει τεθεί, επίσης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και της UNESCO.