05/11/2018: Ο ΕΟΤ υποστηρίζει διεθνείς πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις με τουριστικό ενδιαφέρον

05/11/2018: Ο ΕΟΤ υποστηρίζει διεθνείς πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις με τουριστικό ενδιαφέρον


05/11/2018: Ο ΕΟΤ υποστηρίζει διεθνείς πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις με τουριστικό ενδιαφέρον

Στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά για προβολή και προώθηση των θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα καθώς και για «Τουρισμό 365 μέρες το χρόνο», ο ΕΟΤ υποστηρίζει τρεις σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού και γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα, με σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού κου Κωνσταντίνου Τσέγα, ο ΕΟΤ έθεσε υπό την αιγίδα του την  3η  Art  International Contemporary Art Fair που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELEXPO στη Θεσσαλονίκη  από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου και  τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων-Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαγειρικής Villeroy et Boch, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 29 Νοεμβρίου στο Λουξεμβούργο, ενώ μέσω του Γραφείου ΕΟΤ Εξωτερικού Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας υποστηρίζει ενεργά τη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Λονδίνο στις 26 Νοεμβρίου.

 

Ειδικότερα, στην 3η  Art  International Contemporary Art Fair θα συμμετάσχουν δεκάδες γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τουρκία Ρουμανία κ.ά.), θα έχει ως τιμώμενο καλλιτέχνη τον διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη TAKIS, ενώ μεταξύ άλλων και με αφορμή ότι η ΔΕΘ-HELEXPO έχει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις με έργα Ελληνοαμερικανών καλλιτεχνών. Καθώς η Έκθεση απευθύνεται σε φιλότεχνους και συλλέκτες από όλον τον κόσμο, αποτελεί σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης της εικόνας της χώρας στην παγκόσμια αγορά ως προορισμού πρωτότυπων καλλιτεχνικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων και παράλληλα προβολής της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης και του σύγχρονου πολιτιστικού προφίλ της.

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαγειρικής Villeroy et Boch -το «Μουντιάλ» της μαγειρικής, όπως αποκαλείται- πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια στο Λουξεμβούργο με τη συμμετοχή αρχιμαγείρων, ξενοδόχων και ειδικών της γαστρονομίας από όλον τον πλανήτη και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που εκπροσωπείται η Ελλάδα, μέσω της Λέσχης Αρχιμαγείρων-Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς». Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος 8.000 επαγγελματίες από 64 χώρες, ενώ υπολογίζεται πως τις εκδηλώσεις θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες. Πρόκειται για μια διοργάνωση που προβάλει τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της χώρας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προσέλκυση κοινού μέσω καινοτόμων δράσεων προώθησης των ειδικών μορφών τουρισμού.

 

Η συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, που θα πραγματοποιηθεί στον εμβληματικό συναυλιακό χώρο Union Chapel του Λονδίνου, αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην προώθηση της Ελλάδας ως χώρας ιδιαίτερης και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, ενισχύοντας και εμπλουτίζοντας το ελληνικό τουριστικό πολιτιστικό προϊόν με εξωστρέφεια και στόχευση στο κοινό της βρετανικής πρωτεύουσας.