06/02/2018 : Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Βελιγράδι

06/02/2018 : Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Βελιγράδι


06/02/2018 : Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Βελιγράδι

Με την οικονομική υποστήριξη του ΕΟΤ – μέσω του Γραφείου του στη Σερβία – διοργανώνεται το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Βελιγράδι από τις 15 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2018, με σημαντικές παραγωγές από διεθνούς κύρους χορευτικές ομάδες.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Σερβίας και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

Βραβευμένο από τον οργανισμό European Initiative Fund, το Φεστιβάλ προσελκύει συνεχώς περισσότερο κοινό και έχει πετύχει εκτεταμένη κάλυψη από τα ΜΜΕ της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση του 2017 παρακολούθησαν 23.000 άτομα και 130 δημοσιογράφοι από τη Σερβία και το εξωτερικό.

 

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν 15 παραστάσεις από χορευτικές ομάδες και κρατικά μπαλέτα διαφόρων χωρών μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Κίνα, ο Καναδάς, οι Η.Π.Α, η Ιταλία, η Γερμανία κ.α.

 

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η χορευτική ομάδα του Δημήτρη Παπαϊωάννου παρουσιάζοντας στην έναρξη του Φεστιβάλ, στις 15 Μαρτίου, την παραγωγή με τίτλο «The Great Tamer». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Sava Center Concert Hall, χωρητικότητας 3.000 θέσεων. Στον κ. Παπαϊωάννου θα απονεμηθεί σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο του Βελιγραδίου το βραβείο Jovan Cirilov που απονέμεται σε ξεχωριστές προσωπικότητες του χώρου των τεχνών, στις 12 Μαρτίου.