06/03/2020 – Αιγίδα ΕΟΤ σε αθλητικές διοργανώσεις για την προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού

06/03/2020 – Αιγίδα ΕΟΤ σε αθλητικές διοργανώσεις για την προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού


06/03/2020 – Αιγίδα ΕΟΤ σε αθλητικές διοργανώσεις για την προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού

Με στόχο την προβολή των θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα και ειδικότερα του αθλητικού τουρισμού, στο πλαίσιο της προώθησης του εμπλουτισμένου ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά και της προσέλκυσης επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα, ο ΕΟΤ έθεσε υπό την αιγίδα του σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τους προσεχείς μήνες. Πρόκειται για τον «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020» στην Ηλεία, το ποδηλατικό event «Kalamata Gravel Challenge», τον 21ο Αγώνα Δρόμου «Ευχίδειος Άθλος» στους Δελφούς και τους «3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» στην Αθήνα.

 

Ειδικότερα:
• Ο «Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020» διοργανώνεται μεθαύριο Κυριακή 8 Μαρτίου και οι δρομείς θα τρέξουν στην «Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας – Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας» που ξεκινά από την Αρχαία Ήλιδα, τη διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων,  διέρχεται από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας και καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και οι βραβεύσεις των δρομέων. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ο δρόμος δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα βραβευθούν όλοι όσοι ολοκληρώσουν το σύνολο της διαδρομής των 49.800 μέτρων. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 500 Έλληνες και ξένοι αθλητές, ενώ λόγω της Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, που θα ακολουθήσουν, επικεφαλής της διαδρομής θα τεθεί ολυμπιονίκης αθλήτρια από την Ιαπωνία.

 

 

• Το «Kalamata Gravel Challenge» εντάσσεται στο δίκτυο αγώνων του διεθνούς ποδηλατικού event Jeroboam Gravel Challenge και φέτος πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τις 8 έως τις 10 Μαΐου. Πρόκειται για διοργάνωση με διεθνή απήχηση που αποσκοπεί στην προσέλκυση επισκεπτών προκειμένου να γνωρίσουν άγνωστες και παρθένες ορεινές διαδρομές της Μεσσηνίας και ειδικότερα του Ταϋγέτου. Αποτελείται από τρεις διαδρομές, μήκους από 37,5 έως 150 χλμ., και περιλαμβάνει ακόμα επίσκεψη των συμμετεχόντων σε τοπικά ελαιοτριβεία, τη γνωριμία τους με την τοπική γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

 

• Τις ίδιες ημέρες, σε έναν άλλον κορυφαίο ιστορικό και αρχαιολογικό προορισμό της χώρας, τους Δελφούς, θα διεξαχθεί ο «21ος Ευχίδειος Άθλος», ο οποίος αναβιώνει τη διαδρομή του ημεροδρόμου Ευχίδα που, αμέσως μετά τη νικηφόρα μάχη των Πλαταιών το 479 π.Χ., έτρεξε στους Δελφούς για να μεταφέρει στις Πλαταιές τη δελφική φλόγα. Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 8ης Μαΐου και οι αθλητές θα διανύσουν απόσταση 107,5 χλμ. έως τους Δελφούς. Παράλληλα, θα διεξαχθεί ο «Δρόμος των 9 Μουσών», στη διαδρομή από τον Ελικώνα έως τους Δελφούς, μήκους 59 χλμ. Στη διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 50 αθλητές από την Ελλάδα, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, την Τουρκία και την Αυστραλία, οι οποίοι θα παραμείνουν στη χώρα μας και μετά την ολοκλήρωσή της προκειμένου να επισκεφθούν τις αρχαιότητες και τις γύρω περιοχές.

 

 

• Τέλος, οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» (3rd World Company Sport Games), οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου, συνιστούν παγκόσμιο αθλοτουριστικό γεγονός και τη μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση εργαζομένων απ’ όλο τον κόσμο. Οι αγώνες διοργανώνονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού (WFCS) και περιλαμβάνουν 28 αθλήματα, που θα διεξαχθούν σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις με κέντρο το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ενώ η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Συνολικά θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αθλητές-εργαζόμενοι σε ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιους οργανισμούς, ΜΚΟ και ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ την Ελλάδα θα επισκεφθούν επιπλέον και χιλιάδες συνοδοί των αθλητών.