06/05/2022 – Ελλάδα-Αισιόδοξα μηνύματα για το καλοκαίρι 2022 από την Κυπριακή τουριστική αγορά

06/05/2022 – Ελλάδα-Αισιόδοξα μηνύματα για το καλοκαίρι 2022 από την Κυπριακή τουριστική αγορά


06/05/2022 – Ελλάδα-Αισιόδοξα μηνύματα για το καλοκαίρι 2022 από την Κυπριακή τουριστική αγορά

Με αισιόδοξα μηνύματα για την ταξιδιωτική κίνηση των Κυπρίων προς Ελλάδα κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο, έκλεισε η 23η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «ΤΑΞΙΔΙ 2022», που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία  (29/04 – 01-05-2022). Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην έκθεση με διευρυμένη συμμετοχή προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον της Κυπριακής τουριστικής αγοράς.

 

 

Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετείχαν ως συνεκθέτες η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Νήσων Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Σαντορίνης.

 

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσε ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββας Περδίος μαζί με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εκπροσώπους της Κυπριακής ταξιδιωτικής αγοράς και στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου κ. Πέτρο Σαγάνα επισκέφθηκε το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου είχε επαφές με όλους τους συνεκθέτες, αλλά και τα περίπτερα των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Καστοριάς που συμμετείχαν στην έκθεση με δικό τους περίπτερο.

 

 

Σε συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε το Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου, αντάλλαξαν απόψεις  για  τουριστικά θέματα Ελλάδας και Κύπρου, με τους σημαντικότερους Tour Operators, αεροπορικές εταιρίες και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων κ. Βασίλη Σταματάρη. 

 

Το περίπτερο και τους συνεκθέτες του Ε.Ο.Τ. επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββας Περδίος, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών περιηγήσεων Εκκλησίας Κύπρου.

 

 

Η προσέλευση των επισκεπτών ήταν σημαντική και το περίπτερο του ΕΟΤ ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κοινού. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις από το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου και από τους συνεκθέτες του ΕΟΤ με τους σημαντικότερους Tour Operators της Κύπρου (Top Kinisis, Xenos Travel, Orange Travel/Let’s go Tours by Amathus, Pluton Travel & Tours, κ.α.), με τις κυπριακές αεροπορικές εταιρίες Cyprus Airways και TUS Air, καθώς και με την Royal Jordanian.