06/09/2017: Ο ΕΟΤ στο 13ο Workshop για τους χρήστες του συστήματος TourMIS

06/09/2017: Ο ΕΟΤ στο 13ο Workshop για τους χρήστες του συστήματος TourMIS


06/09/2017: Ο ΕΟΤ στο 13ο Workshop για τους χρήστες του συστήματος TourMIS

 

Στο 13ο Workshop για τους χρήστες του συστήματος TourMIS καθώς και σε διεθνές τουριστικό σεμινάριο, που διοργανώνει το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στο MODUL University της Βιέννης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (European Travel Commission – ETC), σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και το εν λόγω Πανεπιστήμιο, θα λάβει μέρος με εξειδικευμένα στελέχη του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

 

Το TourMIS (Tourism Marketing Information System) είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία πιστοποιημένοι χρήστες από ευρωπαϊκές χώρες καταχωρούν στατιστικά στοιχεία σχετικά με αφίξεις, διανυκτερεύσεις, ξενοδοχειακό δυναμικό, πληρότητες κλπ. Ο ΕΟΤ είναι πιστοποιημένος χρήστης της πλατφόρμας καταχωρώντας τα επίσημα στοιχεία για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να αντλεί στοιχεία για άλλες χώρες. Σημειώνεται ότι το TourMIS αποτελεί την κυριότερη πηγή στατιστικών στοιχείων της ETC.

 

Παράλληλα με το ετήσιο workshop του TourMIS, η διοργάνωση περιλαμβάνει παραδοσιακά και διεθνές σεμινάριο για εξειδικευμένα θέματα του τουριστικού τομέα. Φέτος, αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η στάση των κατοίκων των τουριστικών προορισμών απέναντι στον τουρισμό (Residents’ Attitudes Towards Tourism), θέμα ιδιαιτέρως επίκαιρο καθώς από τις πλέον ανερχόμενες τουριστικές τάσεις αποτελούν η αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών και η σε βάθος γνωριμία του προορισμού, οι οποίες προϋποθέτουν την απευθείας συναναστροφή με τους κατοίκους.