06/10/2016: Ο ΕΟΤ στηρίζει διεθνή Συνέδρια και Φεστιβάλ για ειδικές μορφές τουρισμού

06/10/2016: Ο ΕΟΤ στηρίζει διεθνή Συνέδρια και Φεστιβάλ για ειδικές μορφές τουρισμού


06/10/2016: Ο ΕΟΤ στηρίζει διεθνή Συνέδρια και Φεστιβάλ για ειδικές μορφές τουρισμού

Το διαρκές και έμπρακτο ενδιαφέρον του για την ενίσχυση πρωτοβουλιών που προβάλουν και προωθούν ειδικές μορφές τουρισμού στην Ελλάδα επιδεικνύει ο ΕΟΤ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων διεθνή Συνέδρια και Φεστιβάλ τα οποία διοργανώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. 
 
Συγκεκριμένα, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ ολοκληρώνεται σήμερα το Διεθνές Συνέδριο AgroEcology 2016, που πραγματοποιείται από τις 3 Οκτωβρίου στο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν στις εργασίες του Συνεδρίου σημαντική θέση είχαν ο Αγροτουρισμός, ο Οικοτουρισμός, καθώς και κρίσιμα θέματα σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη της χώρας και την αποτελεσματική σύνδεσή της με τον τουρισμό, προκειμένου να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος της χώρας.
 
Επίσης, από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στη Σαντορίνη, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, το Διεθνές Συνέδριο «4th Historic Mortars Conference», που διοργανώνει το Εργαστήριο Δομικών Υλικών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια θεσμοθετημένη επιστημονική συνάντηση, που πραγματοποιείται ανά τριετία και απευθύνεται σε επιστήμονες και επαγγελματίες οι οποίοι εξειδικεύονται στο χώρο της συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, αναμένεται να αναδειχθεί η, άγνωστη στο ευρύ κοινό αλλά ιδιαίτερα σημαντική, συμβολή της ηφαιστειακής γης του νησιού στην οικοδομική δραστηριότητα χιλιετιών σε ολόκληρο τον μεσογειακό χώρο. Πληροφορίες για το Συνέδριο, εδώ
 
Εξάλλου, ο ΕΟΤ υποστηρίζει τη διεξαγωγή του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό ΥΠΕΡΙΑ 2016 και του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, που θα λάβουν χώρα στην Αιγιάλη από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι και bloggers από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ενώ στα θέματα που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η πιστοποίηση των μονοπατιών και τα οφέλη για τον τουρισμό, η συμβολή του κινηματογράφου στην προώθηση του τουρισμού, η παρουσίαση της Μονής Παναγίας Χοζοβιώτισσας που βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κ.ά. Περισσότερα για το Συνέδριο και το Φεστιβάλ, εδώ
 
Τέλος, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιείται στη Ναύπακτο από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου το 1ο Διεθνές Ραντεβού Ελληνικού Εναλλακτικού Τουρισμού «Nostos Greek Alternative Tourism – EXPO 2016». Στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή στην εγχώρια και διεθνή αγορά των πλεονεκτημάτων που έχει η ελληνική περιφέρεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού, αλλά και των δυνατοτήτων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για το Nostos Greek Alternative Tourism – EXPO 2016, δείτε επίσης εδώ.