07/07/2017: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το LifeArt Media Festival και η 11η ANIMART

07/07/2017: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το LifeArt Media Festival και η 11η ANIMART


07/07/2017: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το LifeArt Media Festival και η 11η ANIMART

To LifeArt Media Festival, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου και την 11η ANIMART, η οποία διοργανώνεται στους Δελφούς από τις 10 έως τις 23 Ιουλίου, υποστηρίζει οικονομικά ο ΕΟΤ, με σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού κ. Κωνσταντίνου Τσέγα.

 

 

Το LifeArt Media Festival είναι ένας νέος multimedia κινηματογραφικός θεσμός, με έδρα το Λος Άντζελες, εμπνευσμένος από το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη, που έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν. Αποτελεί μια καινοτόμα πρωτοβουλία που καλύπτει όλο το εύρος της κινηματογραφικής δημιουργίας, καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα Φεστιβάλ παγκοσμίως που δίνουν έμφαση στις νέες τεχνολογίες συμπεριλαμβάνοντας, εκτός από τον κινηματογράφο, τη δυναμικά αναδυόμενη τηλεοπτική παραγωγή, το διαδίκτυο και την εικονική πραγματικότητα (virtual reality). Η δυναμική του αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στην ευρεία υποστήριξη που έχει κερδίσει από διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, που καλεί το διεθνή κινηματογραφικό κόσμο να στηρίξει και να λάβει μέρος σε αυτό το θεσμό. Η διοργάνωση είχε περισσότερες από 300 συμμετοχές, ενώ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα πραγματοποιηθούν προβολές των ταινιών του Διαγωνιστικού Τμήματος, περιλαμβανομένων προβολών virtual reality.

 

 

Το φεστιβάλ νεανικής δημιουργικότητας ANIMART διοργανώνεται από το «European Animation Center» (EAC), περιλαμβάνει εκθέσεις, μουσική, new media, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις κ.ά. και απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα (νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές), τους νέους δημιουργούς αλλά και τους φιλότεχνους, που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τις τέχνες, μετατρέποντας τις γνώσεις αυτές σε εργαλείο δουλειάς με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Η διοργάνωση στους Δελφούς το 2017, που συνδυάζεται με τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τις Δελφικές Εορτές του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού, απευθύνεται επίσης στους απόδημους Έλληνες και τους ξένους νέους επιστήμονες και καλλιτέχνες, αποβλέποντας στην εμβάθυνση των σχέσεών τους με αυτό το παγκόσμιας κληρονομιάς τοπόσημο και τις διαχρονικές πνευματικές αξίες που αντιπροσωπεύει. Ταυτόχρονα, η διοργάνωση αποτελεί ένα διεθνούς προβολής project για το σύγχρονο πολιτισμό, την καινοτόμα δημιουργικότητα και τον διεπιστημονικό διάλογο και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω εμπέδωση της θετικής εικόνα της χώρας διεθνώς.