07/10/2020 – Ο ΕΟΤ στηρίζει τον περιπατητικό τουρισμό στην Χαλκιδική

07/10/2020 – Ο ΕΟΤ στηρίζει τον περιπατητικό τουρισμό στην Χαλκιδική


07/10/2020 – Ο ΕΟΤ στηρίζει τον περιπατητικό τουρισμό στην Χαλκιδική

Με την υποστήριξη των Υπηρεσιών Ε.Ο.Τ. Γερμανίας και Πολωνίας,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Χαλκιδική, εξειδικευμένο ταξίδι εξοικείωσης (trekkingtrip), που οργάνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και ο οργανισμός Eastern Halkidiki.

 

Στόχος του ταξιδίου εξοικείωσης (01-05 Οκτωβρίου) ήταν προβολή στην Ευρωπαϊκή αγορά, των μοναδικών δυνατοτήτων που προσφέρει η περιοχή για φυσιολατρικό και   περιπατητικό τουρισμό.

 

Διαδρομή Ελάτου Αρναία

 

 

Η υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας οργάνωσε την συμμετοχή στο fam-trip  του τουριστικού γεωγράφου και εξαιρετικού γνώστη  της Ελλάδας κ Stefan Bücker, ενώ η υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας φρόντισε για την αποστολή εκπροσώπων τεσσάρων, εξειδικευμένων στην τουρισμό φύσης, ταξιδιωτικών πρακτορείων και συγκεκριμένα των : Horyzonty.pl  travelplanet.pl, zingtravel.pl και  esky.pl.

 

Οι διαδρομές στην Χαλκιδική
 

Ανατολική Χαλκιδική –Παράδεισος trekking
 

Το πρόγραμμα στην Χαλκιδική, ξεκίνησε με την ιστορική διαδρομή του Αλέξη Ζορμπά από το Παλαιοχώρι, στο Κάστρο Νέπωσι, τα Μαντεμοχώρια έως την ιστορική πρωτεύουσα της περιοχής, την παραδοσιακή Αρναία.

 

Την επόμενη ημέρα ο «Αθωνικός περίπατος» από την Ουρανούπολη προς την παραλία Κομίτσα, στα σύνορα του Αγίου Όρους, του κορυφαίου προσκυνηματικού προορισμού, αποζημίωσε τους επισκέπτες, οδηγώντας τους στο μοναδικό ζωντανό θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο.

 


Αρχαιολογικός χώρος Στάγειρα
 

 

Με τον  «Αριστοτελικό  περίπατο» γύρω από την καταπράσινη χερσόνησο Μαρμάρι με την πυκνή βλάστηση, την αμμώδη παραλιακή γραμμή και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τον αρχαιολογικό χώρο στα Στάγειρα, ολοκληρώθηκε το ταξίδι με πλούσιες εμπειρίες για τους φιλοξενούμενους επαγγελματίες του τουρισμού.
 

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κύριος Στυλιανός Βαλιάνος παρουσίασε στην ομάδα και σε τοπικούς φορείς την υφιστάμενη περιπατητική υποδομή και τη σύνδεσή της με την ιστορική κληρονομιά, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες.

 

στο τέλος του Αριστοτελικού περιπάτου

 

Η γαστρονομία

 

Οι διαδρομές εμπλουτίστηκαν με μαθήματα μελισσοκομίας, συλλογής μανιταριών και μυδιών. Από τις διαδρομές και το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και οι γαστρονομικές εμπειρίες για τους φιλοξενούμενους  με τοπικά προϊόντα και μοναδικές συνταγές της περιοχής.

 

Από αριστερα ο Γερμανός κ Stefan Bücker και οι Πολωνοί κα Katarzyna Dutka, Tomasz Smigalski και Estera Motyl
 

INFO:

 

Ο κος Bücker είναι εξαιρετικός γνώστης της Ελλάδας έχοντας εμπειρία από το 2012 στο σχεδιασμό  πολυήμερων εναλλακτικών διακοπών στην Πελοπόννησο, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Συγκεκριμένα ο κος Bücker εξειδικεύεται στο σχεδιασμό περιπατητικών, ποδηλατικών, γαστρονομικών διαδρομών και διαδρομών με τροχόσπιτα, συνεργάζεται δε με το TouristikbürocreActive-travel, την ηλεκτρονική πλατφόρμα προώθησης τουριστικών προγραμμάτων www.reisequalitaet.de, και είναι από το 2020 ιδρυτικό μέλος της πλατφόρμας προώθησης ποδηλατικών προγραμμάτων www.radreiseguru.de.
 

Οι τρεις Πολωνοί συμμετέχοντες είναι οι : κ. Tomasz Śmigalski , Product Manager στον τουριστικό οργανισμό Travelplanet.pl, που έχουν και το εξειδικευμένο σε τουρισμό φύσης ταξιδιωτικό οργανισμό Zingtravel.pl, η κ. Estera Motyl, Travel Club executive του εξειδικευμένου σε τουρισμό φύσης ταξιδιωτικού οργανισμού Horyzonty.pl και η κ. Katarzyna Dutka, Media & Partnership Specialist του σημαντικού online ταξιδιωτικού οργανισμού Esky.pl.