07/12/2017: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της βιομηχανίας γαμήλιου τουρισμού

07/12/2017: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της βιομηχανίας γαμήλιου τουρισμού


07/12/2017: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της βιομηχανίας γαμήλιου τουρισμού

Υπό την αιγίδα του θέτει ο ΕΟΤ, την ετήσια Έκθεση «Bridal Expo», που διεξάγεται από 13 έως 15 Ιανουαρίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο, η με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού γαμήλιου προορισμού («Greece, the wedding destination”).

 

Πρόκειται για αξιόλογη δράση που συνάδει με τους στόχους της πολιτικής στήριξης του θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα, 365 ημέρες το χρόνο . H Έκθεση φιλοξενεί την επίδειξη μόδας «Bridal Fashion Week” , που συγκεντρώνει περισσότερους από 12.000 επισκέπτες, δημοσιογράφους και wedding plannerς. Στην Bridal Expo, θα παρουσιάσουν το έργο τους επιλεγμένες επιχειρήσεις και σχεδιαστές από χώρες όπως Ιταλία Μ. Βρετανία, Βέλγιο Πορτογαλία Μάλτα που εξειδικεύονται στο γάμο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος της παγκόσμιας βιομηχανίας γάμου, εκτιμάται ότι αγγίζει τα 300 δις δολάρια, εκ των οποίων ποσοστό 25% αφορά γάμους σε τουριστικούς προορισμούς.

 

Ο γαμήλιος τουρισμός στην Ελλάδα είναι τουριστικό προϊόν που μπαίνει, τα τελευταία χρόνια, δυναμικά στο κάδρο των ειδικών μορφών τουρισμού, με κυριότερο στόχο το άνοιγμα της χώρας μας στις νέες τουριστικές αγορές της Ασίας. Η ανάπτυξή του είναι ραγδαία και τα οφέλη του πολλαπλασιαστικά, καθώς αποτελεί ισχυρό κίνητρο προσέλκυσης επισκεπτών και εισροής κεφαλαίων στη χώρα λόγω των αυξημένων ταξιδιωτικών δαπανών.