08/01/2020 – ΕΟΤ Νορβηγία: Αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και το 2020

08/01/2020 – ΕΟΤ Νορβηγία: Αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και το 2020


08/01/2020 – ΕΟΤ Νορβηγία: Αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και το 2020

Περισσότεροι Νορβηγοί αναμένεται να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα, οι οποίοι επιλέγουν τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας με δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Αυτό προέκυψε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση REISELIVSMESSEN στο Όσλο της Νορβηγίας ( 4-5/01/20), στην οποία συμμετείχε ο  ΕΟΤ με περίπτερο 15 τ.μ. και συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτη και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Είσοδος του Ξενοδοχείου στο Όσλο Νορβηγίας

Από τις συναντήσεις του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας κ Παύλου Μούρμα με τουριστικούς πράκτορες της χώρας προέκυψε το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα θα κινηθεί και το 2020  με αυξητικές τάσεις, παρ’ ότι η Νορβηγία  θεωρείται ώριμη και σταθερή τουριστική αγορά για τη χώρα μας. Σημειώνεται ότι από το 2016 έως και τέλος Οκτωβρίου 2019 έχει παρουσιάσει μία μέση αύξηση της τάξης του 5%.

Από αριστερά: Η κ. Πηνελόπη Καμάρη, ο κ. Π.Μούρμας και η κ. Veronika Ruymina Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας

Ο κ. Μούρμας και τα  στελέχη  της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας, συναντήθηκαν με εκπροσώπους Τουριστικών Πρακτορείων, όπως το HELLAS SPESIALISTEN και τον Τ.Ο. JOMFRUREISER με εναλλακτικές δραστηριότητες (Yoga, Hiking κ.α.), που εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για προορισμούς με Ιαματικές Πηγές στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την Yoga & Hiking.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε επίσης από νέα Πρακτορεία τα οποία επιδιώκουν να ανοίξουν τον προορισμό Ελλάδα για  εναλλακτικές διακοπές όπως η Ιππασία κ.α.
Συναντήσεις τέλος  έγιναν με  εκπροσώπους μεγάλων Τουριστικών Περιοδικών της Νορβηγίας όπως το REIS και REISELYST ενώ έγιναν και επαφές με Τηλεοπτικά δίκτυα για προβολή των Ελληνικών προορισμών αλλά και της γαστρονομίας.

Από αριστερά ο κ. Βασίλης Γιασκουλίδης Στέλεχος της Ελληνικής Πρεσβείας, η κ. Νίκη Καμπά Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο, ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου-Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και ο κ. Εμμανουήλ Βολικάκης-Περιφέρεια Κρήτης, Π.Μούρμας Προϊστάμενος Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας και ο κ. Giannis Barbadonis-Hellasspesialisten.

Στην Έκθεση συμμετείχαν 133 Εκθέτες από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων Τουριστικά Γραφεία και εκπρόσωποι Κρατικών Οργανισμών Τουρισμού κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης. Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. επισκέφθηκε η κ. Νίκη Καμπά, Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο και ο κ.Βασίλης Γιασκουλίδης-Στέλεχος της Πρεσβείας.

Άποψη του Περιπτέρου

Οι επισκέπτες -κατά τους διοργανωτές – ξεπέρασαν τις 22.733 άτομα, πολλοί εκ των οποίων εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον ιδιαίτερα για προορισμούς στην  ενδοχώρα που  συνδυάζουν  πράσινο φυσικό περιβάλλον  και πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος υπήρξε και μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια σε προορισμούς οι οποίοι είναι προσβάσιμοι με τρένο.