08/06/2015: Τηλεοπτική προβολή της Ελλάδας στο κανάλι: «ΡΩΣΙΑ 24»

08/06/2015: Τηλεοπτική προβολή της Ελλάδας στο κανάλι: «ΡΩΣΙΑ 24»


08/06/2015: Τηλεοπτική προβολή της Ελλάδας στο κανάλι: «ΡΩΣΙΑ 24»

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Ρώσων είναι η Ελλάδα. Δεν έρχονται εδώ μόνο ως τουρίστες με τη συμβατική έννοια του όρου, αλλά και ως προσκυνητές, με τον αριθμό τους να αυξάνεται κάθε χρόνο», ανέφερε ο Τ/Σ «Ρωσία 24», στην έναρξη της προβολής ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Ελλάδα που έγινε σε συνεργασία με το  Γραφείο του ΕΟΤ στην Μόσχα.
 
Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Εύβοια, για την οποία και τονίσθηκε, ότι «είναι το δεύτερο σε μέγεθος ελληνικό νησί μετά την Κρήτη, αλλά πολύ λιγότερο γνωστό στη Ρωσία, παρόλο που σε αυτό βρίσκεται το άφθαρτο λείψανο του Ρώσου Αγίου, που στενά συνδέει τη Ρωσία με την Ελλάδα, το παρελθόν και το παρόν».  
 
Υπογραμμίσθηκε, ότι ο Ρώσος στρατιώτης έγινε στην Ελλάδα σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία και την Ορθόδοξη πίστη και ότι πιστοί έρχονται από όλο τον κόσμο για να προσκυνήσουν, ενώ στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο βίο του Αγίου Ιωάννη και στο πώς ανακαλύφθηκαν τα λείψανά του. Σημειώθηκε, ότι «οι πρώτοι προσκυνητές από τη Ρωσία ήρθανστο νησί της Εύβοιας, το 1961 και ότι κάθε χρόνο αυξάνονται», ενώ επισημαίνοντας, ότι «από το 1924, τα λείψανα του αγίου δεν βγήκαν ποτέ από την Ελλάδα¨, τονίσθηκε, ότι αυτό «ίσως γίνει σε ένα χρόνο, κατά τον εορτασμό του Ετους Πολιτισμού της Ελλάδας στη Ρωσία». 
 
Προβλήθηκαν δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλία Σανιδά, ο οποίος ανέφερε, ότι «η Κεντρική Ελλάδα, είναι η καρδιά της χώρας, στην οποία υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, όπως μεγάλα μοναστήρια, τα οποία αγαπούν πολύ να επισκέπτονται τουρίστες από τη Ρωσία και ένα από αυτά τα μέρη είναι σίγουρα η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου», τονίζοντας: «Η Ορθοδοξία είναι αυτό που ενώνει τα έθνη μας και  αξίζει να σκεφτόμαστε αυτήν την ιδέα ». 
 
Στη συνέχεια, προβλήθηκε ο Μυστράς και η Μονεμβασιά, για την οποία σημειώθηκε, ότι ήταν η γενέτειρα, το XIV αιώνα, του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ρωσίας, Φωτίου.
 
«Οι ίδιοι οι Έλληνες πιστεύουν, ότι καμία πολιτική δεν αποτελεί εμπόδιο για τους θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των λαών μας» και ότι, μετά το 2016, η σχέση των κατοίκων της Ελλάδας και της Ρωσίας μπορεί να γίνει ακόμα πιο ζεστή», ανέφερε καταλήγοντας ο Τ/Σ.