08/06/2017: ΕΟΤ – Ταξίδι γαστρονομίας στην προαθωνική περιοχή για Γερμανούς δημοσιογράφους

08/06/2017: ΕΟΤ – Ταξίδι γαστρονομίας στην προαθωνική περιοχή για Γερμανούς δημοσιογράφους


08/06/2017: ΕΟΤ – Ταξίδι γαστρονομίας στην προαθωνική περιοχή για Γερμανούς δημοσιογράφους

Γευστικό ταξίδι γαστρονομίας στην Προ του Άθω περιοχή για τρεις Γερμανούς δημοσιογράφους εντύπων ευρείας κυκλοφορίας οργάνωσε στις αρχές Ιουνίου το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας σε στενή συνεργασία με την Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο πλαίσιο του γαστρονομικού φεστιβάλ «Mount Athos Area KOUZINA 2017» που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των Γερμανών δημοσιογράφων στην Προ του Άθω περιοχή. Μοναστηριακός δείπνος στον Άγιο Νικόλαο του Βουνού στη Στρατονίκη, παρέα με επισκέπτες και προσκυνητές.

 

Κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Χαλκιδικής, οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικές γεύσεις της αγιορίτικης κουζίνας, συμμετέχοντας και οι ίδιοι ενεργά στη δημιουργία γαστρονομικών εδεσμάτων. Επιπλέον, περιηγήθηκαν στον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλούτο της Προ του Άθω περιοχής και ανακάλυψαν τις φυσικές ομορφιές της, τόσο μέσα από τις περίφημες «Αριστοτελικές Πεζοπορικές Διαδρομές», όσο και με ιστιοπλοϊκές περιηγήσεις. Το πρόγραμμα περιλάμβανε, επίσης, οινικές ξεναγήσεις και δοκιμασία τοπικών ποικιλιών, αλλά και συμμετοχή σε πρωτότυπες δράσεις, όπως παρασκευής σαπουνιού από βότανα του Αγίου Όρους.

 

Η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική επικοινωνίας του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη στο εξωτερικό λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών, αλλά και την προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.