09/02/2022 – Παγκόσμια πρεμιέρα με χρώμα Ελλάδας στο δημοφιλές videogame PUBG Mobile

09/02/2022 – Παγκόσμια πρεμιέρα με χρώμα Ελλάδας στο δημοφιλές videogame PUBG Mobile


09/02/2022 – Παγκόσμια πρεμιέρα με χρώμα Ελλάδας στο δημοφιλές videogame PUBG Mobile

Αιγαιοπελαγίτικα χρώματα φέρει η νέα πίστα του πλέον δημοφιλούς παγκοσμίως ηλεκτρονικού παιχνιδιού PUBG Mobile (Player Unknown’s Battlegrounds),που λανσάρεται στο παγκόσμιο  κοινό, αύριο Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

 

Η νέα ελληνική πίστα του παιχνιδιού, βασίστηκε στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με κύρια έμπνευση το νησί της Σαντορίνης όπου οι παίχτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο εικονικό ψηφιακό κυκλαδίτικο περιβάλλον με θέα το Αιγαίο.

 

Πρόκειται για μία συνεργασία  της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κίνας με την κινεζική  πολυεθνική εταιρεία Tencent (Shenzhen Tencent Computer Systems Company Limited), χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον ΕΟΤ, που στόχο έχει την προβολή της Ελλάδας σε περισσότερους από 46,5 εκατ. ακολούθους του δημοφιλούς παιχνιδιού.

 

Το PUBG Mobile κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2018 σε πάνω από 170 χώρες (εκτός Κίνας) και απότότε παραμένει το δημοφιλέστερο παιχνίδι παγκοσμίως,με περισσότερους από 1 δις μηνιαίους  ενεργούς χρήστες, ενώ ανακηρύχθηκε Best Game από το Google Play & Apple Store.

 

 

Η νέα ελληνική πίστα θα προωθηθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του παιχνιδιού (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube & TikTok) σε 18 διαφορετικές γλώσσες, ενώ οι συνολικές προβολές, συμπεριλαμβανομένων των εγγεγραμμένων παιχτών αναμένεται να ξεπεράσουν τα 600 εκατ. views παγκοσμίως.

 

Τα επικοινωνιακά οφέλη για τη χώρα μας είναι προφανή και πολλαπλά, λόγω τηςμεγάλης απήχησης του παιχνιδιού, του πρωτότυπου χαρακτήρα προβολής και της εκμετάλλευσης νέων πεδίων και πιθανών συνεργιών με τον μεγαλύτερο τεχνολογικό όμιλο της Κίνας.

 

Με την εισαγωγή ελληνικών προορισμών και μνημείων σε ένα από τα δημοφιλέστερα ψυχαγωγικά παιχνίδια παγκοσμίως ενισχύεται το τουριστικό και πολιτισμικό brand της Ελλάδας ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται μια ουσιαστική προσέγγιση του ηλικιακού γκρουπ της Generation Z που αποτελεί τους τωρινούς και μελλοντικούς καταναλωτές του τουριστικού προϊόντος.

 

 

 

Σημειώνεται πως η Υπηρεσία ΕΟΤ Κίνας έχει ήδη υπογράψει αντίστοιχο συμφωνητικό συνεργασίας με την κινέζικη έκδοση του παιχνιδιού για δημιουργία ελληνικών πιστών, οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός του έτους.

 

Info:

 

Η Shenzhen Tencent Computer Systems Company Limited, επίσης γνωστή ως Tencent, είναι κινέζικη πολυεθνική εταιρεία με δεκάδες θυγατρικές οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με το διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ψυχαγωγίας, τηςτεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών. Είναι μια από τις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου όσον αφορά την χρηματιστηριακή τους αξία καθώς και μια από τις εταιρείες με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση αγοράς. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται από την εταιρεία περιλαμβάνουν κοινωνικά δίκτυα, μουσική, διαδικτυακές πύλες, ηλεκτρονικό εμπόριο, παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα, διαδικτυακές υπηρεσίες, συστήματα πληρωμής, κινητά τηλέφωνα και διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια για πολλαπλούς παίκτες. ΣτηνΚίνα, μεταξύ των προϊόντων που προσφέρει είναι τα δημοφιλή προγράμματα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων Tencent QQ και WeChat, καθώς και μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πύλες του κόσμου την QQ.com. Η εταιρεία κατέχει επίσης μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες μουσικής παγκοσμίως την Tencent Music Entertainment, με περισσότερα από 700 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και 120 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Tencent είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο με περισσότερα από 50 παιχνίδια στο ενεργητικό της και πάνω από 1,4 δις εγγεγραμμένους χρήστες παγκοσμίως.