09/03/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το «Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία»

09/03/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το «Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία»


09/03/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το «Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία»

 
Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιείται την Κυριακή 12 Μαρτίου το «Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία», που διοργανώνει η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού. 
 
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αποτελέσει τη βάση σύμπραξης όλων των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου ώστε να καταστούν παγκοσμίως γνωστά τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και να δημιουργηθεί ο ψηφιακός-διαδικτυακός «χάρτης γευσιγνωσίας» των Επτανησίων με ειδική σήμανση των επιμέρους περιοχών, όπου κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τη γνήσια επτανησιακή παραδοσιακή και πιστοποιημένη κουζίνα. 
 
Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση και στη λαογραφία των νησιών αυτών, συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τα παραδοσιακά πανηγύρια της κάθε περιοχής. Έτσι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκτός από ομιλίες για την επτανησιακή διατροφή, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παραδοσιακών χορών με τη συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων και θα λειτουργούν περίπτερα με τοπικές γεύσεις από όλα τα Επτάνησα, όπου παράλληλα θα προβάλλονται οι παραδοσιακές ενδυμασίες του κάθε νησιού.