09/03/2020 – Αυξημένες 20% οι προκρατήσεις από την Ρωσία για την Ελλάδα.ΕΟΤ Press trip: Προβολή της Θεσσαλίας στην Ρωσία

09/03/2020 – Αυξημένες 20% οι προκρατήσεις από την Ρωσία για την Ελλάδα.ΕΟΤ Press trip: Προβολή της Θεσσαλίας στην Ρωσία


09/03/2020 – Αυξημένες 20% οι προκρατήσεις από την Ρωσία για την Ελλάδα.ΕΟΤ Press trip: Προβολή της Θεσσαλίας στην Ρωσία

 

Σημαντική άνοδο των προκρατήσεων κατά 20-25%  εξακολουθεί να παρουσιάζει η τουριστική αγορά της Ρωσίας για την Ελλάδα, παρά  την παγκόσμια εξάπλωσης  του κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Ρωσίας.
Η αυξητική αυτή τάση, έναντι της προηγούμενης χρονιά, επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερή αξία και  παραμένει στους  δημοφιλέστερους  προορισμούς για τους Ρώσους τουρίστες.
Στο πλαίσιο της στρατηγικών κατευθύνσεων  του ΕΟΤ  για την προβολή των ηπειρωτικών προορισμών της χώρας και  την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους,  η Υπηρεσία ΕΟΤ εξωτερικού Ρωσίας διοργάνωσε-  4 έως 8 Μαρτίου 2020- δημοσιογραφικό, ταξίδι εξοικείωσης (Press trip) στη Θεσσαλία  και τα μοναδικά στον κόσμο τοπία της- όπως είναι τα Μετέωρα .

 

 

Στο ταξίδι με θέμα :«Τι άλλο προσφέρει η Θεσσαλία;» συμμετείχαν καταξιωμένοι δημοσιογράφοι μεγάλων  Μέσων Ενημέρωσης στη Ρωσία και συγκεκριμένα οι:

 

  • Maria Selivanova συντάκτρια του  RIA Novosti Tourism, Part of Federal News Agency,με  2 800.000 χρήστες /μήνα
  • Aleksandr Sidorov   Iz.ru, Website της εφημερίδας   Izvestia, με  2.500. 000 φύλλα την ημέρα
  • Polina Arkhipova   αρχισυντάκτρια στο   website:  Psychologies ( Lifestyle media for women) με  4. 000.000 χρήστες /μήνα ,  
  • Anna Evsyukova,  blogger  &   site: greecelive.ru

 

Η δημοσιογραφική αποστολή  ξεκίνησε  με επίσκεψη στα  Μετέωρα , και στη  συνεχεία επισκέφτηκαν το Περτούλι  και  το χιονοδρομικό κέντρο , την  Ελάτη ,  την  λίμνη Πλαστήρα, τα λουτρά Σμοκόβου , τον Βόλο ,  τα  Χωριά του Πηλίου και επέστρεψε ( 8 Μαρτίου) μέσω Θεσσαλονίκης στην Μόσχα.

 

Στόχος του ταξιδιού η ενίσχυση του πολιτιστικό, γαστρονομικού και περιηγητικού τουρισμού που μπορουν να προσφέρουν περιοχές της χώρας μας λιγότερο  γνωστές στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό, όπως  η  Θεσσαλία.

 

 

Ρωσική Ολυμπιάδα Διαδικτύου

 

Στο μεταξύ,  με την υποστήριξη του ΕΟΤ, επισκέπτεται την Αθήνα (23 με  27 Μαρτίου 2020), η νικήτρια Γυμνασίου του Διαγωνισμού της VII  Ολυμπιάδας Διαδικτύου, κα Sofia Pogorelova, που  διοργάνωσε η Φιλοσοφική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Λεμονόσωβ.

 

Η Ολυμπιάδα Διαδικτύου , διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας για μαθητές  της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πέρυσι (Δεκέμβριος 2018 –  Μάρτιο 2019),  αφιερώθηκε στη μεσαιωνική και σύγχρονη ιστορία, τη λογοτεχνία και τον λαϊκό πολιτισμό του μεγαλύτερου και πιο διάσημου ελληνικού νησιού, την Κρήτη.