09/03/2022 – Βρετανία: Αλόννησος και Αστυπάλαια στην πρώτη παρουσίαση της Ελλάδας για το 2022

09/03/2022 – Βρετανία: Αλόννησος και Αστυπάλαια στην πρώτη παρουσίαση της Ελλάδας για το 2022


09/03/2022 – Βρετανία: Αλόννησος και Αστυπάλαια στην πρώτη παρουσίαση της Ελλάδας για το 2022

Η Αλόννησος και η Αστυπάλαια είχαν την τιμητική τους στην πρώτη παρουσίαση του ελληνικού τουρισμού για το 2022 στην βρετανική τουριστική αγορά.

 

 https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/10/Photo1_0-1.jpg

Από αριστερά ο Δήμαρχος της Αστυπάλαιας κ. Νίκος Κομηνέας συζητάει με καλεσμένους στην εκδήλωση.

 

Στο επίκεντρο της παρουσίασης ήταν η προβολή του καταδυτικού τουρισμού και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η ποικιλομορφία των προσφερόμενων τουριστικών  προϊόντων και το πλήθος των επιλογών, που έχουν οι επισκέπτες της χώρας μας σε λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς, ικανούς να συμπεριληφθούν σε μελλοντικά τουριστικά πακέτα διακοπών.

 

Με στόχο την τόνωση των κρατήσεων προς την Ελλάδα για διακοπές με εναλλακτικό –οικοφιλικό πρόσημο, η Υπηρεσία Εξωτερικού Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας οργάνωσε την εκδήλωση στην Πρεσβευτική Κατοικία της Ελλάδας στο Λονδίνο, σε συνεργασία και με την ευγενική υποστήριξη της  Πρεσβείας της Ελλάδας,  τον Δήμο Αλοννήσου και τον Δήμο Αστυπάλαιας.

 

 https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/10/Photo-2_0-1.jpg

Από αριστερά ο Δήμαρχος της Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης και η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας κα Ελένη Σκαρβέλη

 

 

Οι συμμετέχοντες

 

Καλεσμένοι ήταν 34 επαγγελματίες του Τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων:

 

  • Tour Operators που ειδικεύονται στην Ελλάδα, όπως οι: Sunvil, Olympic Holidays, Kuoni, Sailing Holidays,
  •  αεροπορικών εταιριών όπως Aegean Airlines, Sky Εxpress, και
  •  επαγγελματιών που ειδικεύονται σε ειδικές μορφές τουρισμού όπως το Responsible Travel και το Charitable Travel.

 

Σημειώνεται ότι, η εκπροσώπηση των Τour Οperators στην εκδήλωση έγινε από άμεσους χειριστές τουριστικών πακέτων σε call centers, product managers, contracting και regional managers, για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση σε όλους τους τομείς της δημιουργίας και πώλησης πακέτων διακοπών.

 

 https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/10/Photo-3_0.jpg

Το κοινό μαγεύτηκε από τις παρουσιάσεις της Αλοννήσου και Αστυπάλαιας. Στο κέντρο ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ην. Βασίλειο κ. Ι. Ραπτάκης, από αριστερά ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας κ. Ν. Κομηνέας και από δεξιά ο Δήμαρχος της Αλοννήσου κ. Π. Βαφίνης.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Ραπτάκης, που παρείχε για πρώτη φορά, στην τελευταία πενταετία, τη δυνατότητα στον ΕΟΤ να πραγματοποιήσει εκδήλωση υψηλού κύρους στην πρεσβευτική κατοικία. Προλόγισε η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ- Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κα Ελένη Σκαρβέλη, και ακολούθησαν παρουσιάσεις των δύο προορισμών με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη, και του Δημάρχου Αστυπάλαιας κ. Νίκου Κομηνέα.

 

Ακολούθησε networking event στη διάρκεια του οποίου οι εκπρόσωποι των δύο νησιών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν εκτενέστερα με τους επαγγελματίες της βρετανικής αγοράς και να διερευνήσουν ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες.

 

Στην πρώτη στοχευμένη παρουσίαση της Ελλάδας στην βρετανική αγορά εντός του 2022, ανακοινώθηκε η  κατάργηση της PLF φόρμας για την είσοδο των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.