09/06/2016: Παραδοσιακός γάμος στη Σαντορίνη για το Master chef Italia

09/06/2016: Παραδοσιακός γάμος στη Σαντορίνη για το Master chef Italia


09/06/2016: Παραδοσιακός γάμος στη Σαντορίνη για το Master chef Italia

Στο πλαίσιο της δυναμικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό και της προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού, με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας και τη συμβολή του Δήμου Σαντορίνης, πραγματοποιήθηκαν στη Σαντορίνη 4 και 5 Ιουνίου τα γυρίσματα ενός ολόκληρου επεισοδίου του έκτου κύκλου της τηλεοπτικής εκπομπής γαστρονομίας Masterchef Italia.

 

Η εκπομπή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία με περισσότερους από 1 εκατ. τηλεθεατές ανά επεισόδιο. Αποτελεί τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό διαγωνισμό γαστρονομίας με τη συμμετοχή των διάσημων Ιταλών chef Carlo Cracco, Bruno Barbieri, Antonino Canavacciuolo και τον γνωστό Αμερικανό επιχειρηματία Joe Bastianich.

 

Στο "ελληνικό" επεισόδιο, που θα προβληθεί τον Ιανουάριο του 2017 στο Ιταλικό κανάλι Sky Uno, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να "παρευρεθούν" σε έναν Ελληνικό παραδοσιακό γάμο στη Σαντορίνη, με γεύσεις της ελληνικής και τοπικής γαστρονομίας.

 

«Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα στοχευμένης δράσης προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, που υλοποιεί ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της στρατηγικής αξιοποίησης μεγάλων διεθνών τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών για την προώθηση και τον εμπλουτισμό του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.