09/06/2022 – Αιγίδα ΕΟΤ σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Ιουνίου με τουριστικό αποτύπωμα

09/06/2022 – Αιγίδα ΕΟΤ σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Ιουνίου με τουριστικό αποτύπωμα


09/06/2022 – Αιγίδα ΕΟΤ σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Ιουνίου με τουριστικό αποτύπωμα

Στο πλαίσιο της υποστήριξης του σε θεσμούς που ενισχύουν τον αθλητικό και πολιτιστικό τουρισμό και συμβάλλουν στην ανάδειξη και την προβολή των περιοχών όπου αυτοί πραγματοποιούνται, ο ΕΟΤ έθεσε υπό την αιγίδα του τέσσερις σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Ιουνίου και συγκεκριμένα το «Fly Olympia – Street Pole Vault Event», τη Νεμεάδα 2022, το 4ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων και το «Oceanman Greece Oitylo Bay» 2022.

 

 

 

Το «Fly Olympia – Street Pole Vault Event» αποτελεί ένα street μίτινγκ αποκλειστικά για επί κοντώ και θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία την προσεχή Κυριακή 12 Ιουνίου. Τον αγώνα διοργανώνει ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο επί κοντώ, Μανώλης Καραλής και σε αυτόν θα λάβουν μέρος κορυφαίοι επικοντιστές από τις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Νορβηγία, την Αυστραλία κ.α., που έχουν κατακτήσει μετάλλια σε ηπειρωτικά πρωταθλήματα και έχουν καταγράψει υψηλές επιδόσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν ένα μίτινγκ που θα αποτελεί μελλοντικά μόνιμο σταθμό των κορυφαίων αλτών ανά τον κόσμο αλλά και να φέρουν ξανά στο επίκεντρο την Ελλάδα και την Ολυμπία, το μέρος που «γεννήθηκαν» οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

 

 

 

Η Νεμεάδα 2022, που αποτελεί την 7η αναβίωση των αρχαίων Νεμέων Αγώνων, διοργανώνεται από τον ομότιτλο σύλλογο από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου στην Νεμέα. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διεξαχθούν αγώνες 100 μέτρων εντός του αρχαίου σταδίου και 7.500 μέτρων από τον Ναό του Ηρακλή στις αρχαίες Κλεωνές μέχρι το αρχαίο στάδιο της Νεμέας, στους οποίους αναμένεται να λάβουν μέρος 1.500 αθλούμενοι όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, θα τιμηθεί η μνήμη του καθηγητή Στέφανου Μίλλερ, ο οποίος ανακάλυψε το στάδιο της Νεμέας, αναστήλωσε το ναό του Δία και εμπνεύστηκε την αναβίωση των αγώνων, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μουσικές εκδηλώσεις.

 

 

 

Τις ίδιες ημέρες θα διεξαχθεί στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναύπακτου το 4ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων (U18). Το τουρνουά διοργανώνει η τοπική ομάδα πετοσφαίρισης Ομόνοια και αναμένεται να λάβουν μέρος ομάδες από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Βοσνία. Πρόκειται για εκδήλωση αθλητικού τουρισμού, που συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη ηπίων δραστηριοτήτων αθλητικού χαρακτήρα και στη διαμόρφωση αθλητικής παιδείας, συμβάλλοντας παράλληλα στην προβολή της Ναυπάκτου και της ευρύτερης περιοχής μέσω της προσέλκυσης αθλητικών ομάδων από το εξωτερικό.

 

 

 

Τέλος, στις 25 και 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Οίτυλο της Μάνης το «Oceanman Greece Oitylo Bay», ένας διεθνής αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας που διεξάγεται για έξι συνεχή χρόνια σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, με συμμετοχές οι οποίες ξεπερνούν κάθε χρόνο τους 4.000 αθλητές από όλο τον κόσμο. Στον φετινό αγώνα στο Οίτυλο αναμένεται λάβουν μέρος περισσότεροι από 500 κολυμβητές από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία και την Αμερική, που θα διαγωνιστούν σε αγώνες 500 μ. (για παιδιά) 3 Χ 500 μ. (ομαδική κολύμβηση), 2 χλμ. 5 χλμ. και 10 χλμ. Σημειώνεται ότι ο τελικός της φετινής παγκόσμιας διοργάνωσης «Oceanman» θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου 2022.