10/11/2015: Αφιέρωμα στην Αθήνα από το περιοδικό της Air France Νοεμβρίου

10/11/2015: Αφιέρωμα στην Αθήνα από το περιοδικό της Air France Νοεμβρίου


10/11/2015: Αφιέρωμα στην Αθήνα από το περιοδικό της Air France Νοεμβρίου

Τη σύγχρονη Αθήνα της καινοτομίας έχει θέμα του το πολυσέλιδο αφιέρωμα που φιλοξενεί η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού της, με τίτλο: «H αναγέννηση της Αθήνας σε 10 σημεία».
 
Προβάλλοντας 10 παραδείγματα ανάδειξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, σε μια πρωτεύουσα που χτυπήθηκε από την κρίση, το περιοδικό προβάλλει 10 διαφορετικά προφίλ μιας πόλης, η οποία έρχεται να επανερμηνεύσει την ελληνική κληρονομιά και να αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό της δημιουργικής έκφρασης. Σκιαγραφώντας τη νέα ελληνική μόδα των εγχώριων πρώτων υλών και των ιστορικών μοτίβων, το αφιέρωμα πλαισιώνει το διεθνές προφίλ της ελληνικής κοσμετολογίας, για να περάσει στο φιλόδοξο έργο της κατασκευής του νέου αρχιτεκτονικού κοσμήματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Όπερας. Αυτή είναι η Αθήνα, όπου η κρίση αποτέλεσε την αφορμή για μια εναλλακτική θέαση της πόλης, μια ευκαιρία για τους νέους να επαναπροσδιορίσουν την κλασική έννοια του τουρισμού, να εκμεταλλευτούν την αγάπη τους για την ελληνική γη και τις μυρωδιές της, να στεγάσουν τα βραβευμένα έργα τους σε χώρους φτηνών ενοικίων αλλά πλούσιας καλλιτεχνικής έκφρασης. 
 
Βασισμένοι σε πρόσωπα και ορόσημα της ελληνικής εμπειρίας, με σχέδια που κινούνται από τον χώρο της ιστορικής μνήμης μέχρι το εμπόριο και τη διαφήμιση, η νέα γενιά των ελλήνων επιχειρηματιών φέρνει τον αέρα της αλλαγής στη διακόσμηση, το σχέδιο, το στυλ, την αισθητική, στη καθημερινή ζωή. Άλλοτε κρυμμένη στην ιστορία μιας αντίκας στο Μοναστηράκι κι άλλοτε αγναντεύοντας τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, η Αθήνα του 2015 εκπλήσσει με τις πλέον υποδειγματικές παροχές της σε διαμονή και εστίαση και στέκεται περήφανα στη διεθνή σκηνή ως πλέον ποθητός προορισμός, έτοιμη να υπερασπιστεί μια ιστορία λαμπρή και να φυσήξει συνάμα, μια πνοή, τόσο φρέσκια όσο ο αέρας των ελληνικών νησιών.
 
Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο